Tražite novi koktel za isprobavanje? Želite se odmoriti uz novo piće? Pomoći ćemo vam. Espresso Martini je spoj alkohola i razbuđujuće kave, a što je najbolje možete ga vrlo lako napraviti kod kuće.

Espresso Martini sastojci

Espresso — Očito će vam trebati kava za ovaj napitak od kave, dobro jutro!. Možete dodati koncentrat kave/cold brew, ali pravi espresso je mnogo bolji za ovaj  koktel. Preporučamo da sami kavu napravite u Moka lončiću na štednjaku. Koristite svježe mljevenu kavu ako možete.

Liker od kave — može bilo koji.

Votka — Možete se snaći samo s espressom i likerom od kave, ali tradicionalni espresso martini koktel također zahtijeva malo votke. Absolut je jednostavna opcija, ali sve što vam dođe u ruke trebalo bi biti u redu. Ovdje bismo se samo klonili bilo koje aromatizirane votke.

Zrna kave — U slučaju da vam treba još jedan podsjetnik da pijete espresso martini, većina barmena ovaj koktel ukrasi s dva ili tri zrna kave. Lijep je to dodir, ali ako želite dodati još malo mirisa, pokušajte s nekim citrusom, listom mente ili čak štapićem cimeta.

Espresso Martini Recept

Pomiješajte 50 ml svježeg espressa, 50 ml likera od kave i 100ml votke u koktel shakeru s ledom. Ako nemate koktel shaker, nađite neku sličnu posudu koju možete dobro zatvoriti. Snažno tresite najmanje petnaest sekundi. Procijedite u kupe čašu. Ukrasite zrnima kave ili ukrasom po želji. Uživajte!

Pijte odgovorno i umjereno te nemojte sjedati za volan ako ste pod utjecajem alkohola.

Photo by Kike Salazar N on Unsplash

Photo by Hatfields London on Unsplash

Njegovo veličanstvo viski: Tko ga je izmislio, tko zabranio i zašto je to odlično piće