(VIDEO) Za ovaj minijaturni Desert Eagle treba iskeširati tri puta više nego za klasični

Desert Eagle jedan je od najvećih pištolja na svijetu s dužinom od 26,5 cm i težinom od 2 kilograma (prazan). Do 2009. proizvodila ga je i dizajnirala izraelska tvrtka za oružje Israel Military Industries od 1983., na temelju prvotnog dizajna poznate američke tvrtke Magnum Research Inc. (Bernard C. White i Arnold  Streinbergs iz Riga Arms Institute-a napravili su prvotni dizajn). Nakon 2009. proizvodnja je preseljena u Magnum Reaserch Inc. u Sjedinjene američke države.

Trenutno postoji nekoliko varijanti Desert Eagle-a u ponudi pod nazivima Mark VII i Mark XIX (Mark 19) itd.

Proizvođač sam predstavlja Desert Eagle kao pištolj za samoobranu i lov. Uvriježeno je mišljenje da je Desert Eagle poput ručne haubice, no on zapravo ima prilično balansiran povratni trzaj zbog konstrukcije koja funkcionira na principu posudbe plinova koje anuliraju kick, drška pištolja je prilično široka i čovjek mora imati veću šaku da bi ga u potpunosti ugodno koristio.  Metak je kalibra .44 odnosno 11,176 mm (gotovo kao za strojnicu). Zbog svog dizajna postao je popularan kroz akcijske filmove i postao svojevrsna ikona no težak je i nespretan za šire korištenje.

Zbog veličine kalibra i mehanizma Desert Eagle treba redovito i temeljito čišćenje, inače se lako zaglavi.

Zvuk hica Desert Eagle pištolja može vas zaglušiti ako ne koristite antifon. Zato je pucanje iz ovog pištolja zabranjeno u mnogim zatvorenim streljanama.

Cijena je paprena ako ga i uspjete nabaviti – oko 1900 Eura.

Ovaj minijaturni potpuno funkcionirajući Desert Eagle u videu ima cijenu na upit, što znači da košta višestruko više. Uživajte.

Piše: Dario Grbavac

Foto: Youtube screenshot

Izvor informacija: Wikipedia i Desert Eagle official