Trebate novu kuhinju? Što zapravo znači kupnja kuhinje po mjeri

Naručivanjem kuhinje kod stolara, možete u potrpunosti iskoristiti svoj prostor od zida do zida, birate svoj jedinstven dizajn, boju i materijal i to sve prilagođeno vašim navikama, potrebama i željama

Koje su razlike naručivanja kuhinje kod stolara i kupovanja u trgovini?

Kuhinje se općenito mogu kategorizirati u tvornički izrađene modularne kuhinje ili kuhinje napravljene kod stolara.

Modularne kuhinje

Modularne kuhinje koje možete kupiti u trgovini, proizvode se u tvornicama u obliku modula koji su spremni za ugradnju, lako se transportiraju i montiraju na licu mjesta. Ove kuhinje napravljene su s dobro promišljenim dizajnom, koji objedinjuje funkcionalnost, organiziranost i inteligentna rješenja, koja su prilagođena većini kupaca.

Unico serija kuhinja
Unico serija kuhinja

Modularne kuhinje dolaze s kombinacijom visokih jedinica, zidnih skladišnih jedinica, ormara za pohranu, ladica ili polica, uključujući prostor za ugradbene uređaje. Kreiraju ih stručnjaci, pa možete biti sigurni da je vaš pult na optimalnoj visini, a radni trokut sudoper-hladnjak-radna ploča optimalno pozicioniran. Ovdje dizajneri koriste ergonomske teorije koje omogućuju optimizaciju kuhinje, koja povećava učinkovitost. Kuhinjski moduli su fleksibilni i mogu se sastaviti tako da odgovaraju dizajnu koji vam se sviđa, kao što su kuhinje u obliku slova L, U, paralelne ili galerijske kuhinje.

No, ovakve kuhinje imaju svoje mane. Jedna od njih koja je možda i najvažnija, je ograničenost u dimenzijama kao što je širina i visina ormarića, koje su određene standardnim mjerama. Pa ako ste planirali iskoristiti cijeli prostor, kuhinja od zida do zida, to u ovom slučaju neće biti moguće. Isto tako ako je strop na nekim dijelovima niži ili imate kosine u prostoru, izbočine ili cijevi, teško ćete ju prilagoditi modularnom kuhinjom.

Kuhinja po mjeri
Kuhinja po mjeri

Ovakve probleme ćete izbjeći ako radite kuhinju kod stolara, jer će vaš stolar napraviti dimenzije ormarića točno u onim dimenzijama i oblicima koji će savršeno u milimetar pristajati u vaš prostor. Izrada kuhinje po mjeri nudi niz luksuza koje ormarići kod kuhinja kupljenih u trgovini ne mogu. Personalizacija omogućuje da svaki detalj, od boje, materijala i završne obrade odgovara vašoj viziji. Također osim vaših želja, ormarići se prilagođavaju vašoj visini i svakodnevnim potrebama, tako da je sve napravljeno u potpunoj funkcionalnosti. Osim navedenih značajki, vjerojatnost je da će moguća reklamacija, također biti brže riješena nego kod kuhinja iz trgovine.

Sve u svemu, kad se odlučite za kuhinju po mjeri, veće su šanse da dobijete proizvod vrhunske visokokvalitetne izrade, a to je prvenstveno zbog toga što je kuhinja po mjeri napravljena ljudskom rukom, a ne strojem.

Kako opremiti svoju kuhinju?

Opremanje kuhinje je vrlo važan i složen proces, koji često donosi pogreške. Loše pozicioniranje  elemenata i krivi odabir kuhinjskih uređaja mogu u potpunosti promijeniti funkcionalnost i dizajn cijelog prostora.

Većina trgovaca radi bolje zarade i uštede vremena preporučuje jako uzak izbor ugradbene tehnike, pa preporučujemo da prije nego odete do stolara da se unaprijed informirate, istražite i odlučite koje točno aparate želite, kojih specifikacija, brenda i izgleda.

Trebate novu kuhinju? Što zapravo znači kupnja kuhinje po mjeri.
Trebate novu kuhinju? Gruba shema za kuhinju po mjeri.

Kada se odlučite za određen model tad možete krenuti do svog stolara, koji će prema uređajima moći napraviti savršenu kuhinju. Pri odabiru opreme za kuhinju vrlo važnu ulogu igra sudoper, koji je srce prostorije, nad kojim provodimo najviše vremena. Izbor sudopera može imati značajan utjecaj na konstrukciju i materijale. Pa će tako vaš sudoper diktirati vrstu slavine, kako će se mijenjati vodovod, dubinu ormarića i vrstu materijala od kojeg bi trebala biti radna ploča. Prilikom odabira pravog sudopera morate voditi računa o vrsti njegove instalacije, koju veličinu sudopera trebate i s koliko bazena, te vrstu materijala. Ove osnovne značajke omogućit će vam da suzite svoje mogućnosti i usredotočite se na potragu.

Pri odabiru sudopera, morate voditi računa da odaberete i prikladnu slavinu, pa primjerice ako koristite veći sudoper odabrat ćete slavinu s proširenjem mlaza u tuš, slavinu s izvlačenjem ili okretnom funkcijom od 360 stupnjeva, koje su korisnije od fiksne opcije.

Najveći izbor sudopera i prikladnih slavina možete potražiti u specijaliziranoj trgovini SUDOPER.HR, koja će vas oduševiti izborom dizajna i materijala. Odabir opreme za kuhinju kao i odabir same kuhinje nisu jednostavan izbor. Trebate voditi računa o funkcionalnosti, sigurnosti i dugoročnim ulaganjima. Zato dobro razmislite koje su najbolje opcije za vas. Stavite sve na papir prije odabira i kupnje, jer prekoračenje budžeta i kupovanje bez prethodnog istraživanja mogu dovesti do velikih problema.

Trebate novu kuhinju? Što znači kupovanje kuhinje po mjeri