LEGO grupa predstavila 7. listopada  autentičnu repliku najpoznatijeg broda svih vremena, RMS Titanika. Po prvi put obožavatelji mogu rekreirati luksuzni brod od LEGO® kockica i to 110 godina od lansiranja u Belfastu 1911.

LEGO Titanic jedan je od najdužih i najvećih LEGO modela do sada, sastavljen od 9.090 komada, što ga čini doista zadivljujućim izazovom za ljubitelje LEGO -a, ali i za povjesničare.

LEgo Titanic
LEGO Titanic

Osim po veličini, Titanic je bio poznat po svojoj veličini bez premca. Ispod nepogrešivog vanjskog izgleda LEGO Titanica nalazi se nekoliko unutarnjih soba za istraživanje, uključujući prvoklasno veliko stubište koje se proteže kroz šest paluba i blagovaonski salon u Jakobinskom stilu koji se nalazio na D palubi broda.

Titanic je također bio poznat po svojoj neusporedivoj brzini, nadmašujući ostale brodove tog doba. Na donjim će palubama obožavatelji pronaći repliku najsuvremenije strojarnice.

Mike Psiaki, dizajner iz LEGO Grupi komentirao je: „U vrijeme lansiranja, Titanic je bio vrhunac nautičkog inženjeringa, najveće pokretno vozilo ikad stvoreno. Bilo je nevjerojatno putovanje ponovno stvoriti ovo kultno plovilo od LEGO kockica, koristeći nacrte nastale prije više od jednog stoljeća.”

“Dizajniranje LEGO Titanica s takvim fokusom na ogromne detalje i razmjere, ali i točnost, omogućilo nam je da stvorimo jedno od najizazovnijih građevinskih iskustava do sada. Znamo da će ljubitelji LEGO kockica i ljubitelji brodova svih dobnih skupina obožavati ovaj komplet i ponosno ga prikazati u svojim domovima. ”

LEGO Titanic unutrašnjost
LEGO Titanic unutrašnjost

LEGO Titanic, dugačak je više od 1,3 metra i dolazi s jedinstvenom pločom s imenom broda. Ovaj impresivan set dostupan je za predbilježbe od 1. studenog i općenitu prodaju od 8. studenog u LEGO dućanima i na LEGO STRANICI po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 629,99 EUR.

LEGO TITANIC kutija
LEGO Titanic kutija

Piše: Dario Grbavac

Foto: LEGO