Najbolji Samsung mobiteli u 2022. godini: Koji Galaxy odabrati?

Već nekoliko godina Samsung je isprofiliran kao najbolja marka pametnih telefona koji koriste Androidov sustav. Iako su taj status pratile i cijene koje su s godinama rasle, Samsung je (uglavnom) držao do kvalitete i nudio solidan omjer cijene i kvalitete za svoje uređaje.

Ništa drugačije neće biti ni u novoj 2022. godini, u kojoj nas očekuju inovacije u svim cjenovnim kategorijama. Brend Galaxy poznat je u cijelom svijetu i postao je Samsungova „zlatna koka“. Uređaju dolaze u zbilja raznim oblicima i performansama, ali i cijenama. Tako se možete odlučiti za relativno jeftini model Galaxy A32 5G ili za luksuzni Galaxy Z Fold 3.

Samsung uskoro sprema neke nove modele. Prije svega, u najavi su Galaxy S21 FE koji stiže već ovog mjeseca te Galaxy S2 koji se očekuje uskoro. No, koji su Samsungovi pametni telefoni zbilja najbolji u ovom trenutku? Evo liste:

KAKO PRAVILNO PUNITI MOBITEL

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

Kao i obično, valja krenuti od najboljeg modela. Galaxy S21 Ultra trenutno je najbolji Samsungov pametni telefon koji možete kupiti. Ovaj telefon po cijeni od oko 1000 eura oduševljava svojim performansama i trenutno slovi za najbolji pametni telefon kojeg pokreće Androidov sustav.

S21 Ultra ima izvrstan display, što je jedna od njegovih najvećih prednosti te sjajnu frekvenciju osvježavanja koja može iznositi i do 120 herca. Kamera je priča za sebe, a revolucionarne su telefoto leće koje omogućavaju najbolje zumiranje među pametnim telefonima na tržištu.

Uz sve ove dobre strane, tu su i neke sitnice koje bi vas mogle iziritirati. Naime, punjač ne dolazi u kutiji s uređajem, a nema ni utora za micro SD karticu. S Pen je, mora se priznati, svakako još jedna prednost koja će vam poboljšati produktivnost.

Specifikacije

Veličina ekrana: 6.8 inča

Verzija Androida: 11 with One UI 3

Procesor: Snapdragon 888 (US)/Exynos 2100 (WW)

Kamere: 108MP main, 12MP ultrawide, 2 10MP telephoto, and laser autofocus sensor (zadnja); 40MP (prednja)

RAM/Pohrana: 12GB, 16GB/128, 256, 512GB

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Iako je prošla godina dana otkad je Note 20 stigao na tržište, ovaj mobitel je još uvijek „svemirski brod„ za većinu konkurencije. Note 20 Ultra ističe se na tržištu svojim dizajnom. Prilagođen je da na njemu budete maksimalno produktivni. Zato, kao i prethodni model, uključuje S Pen.

Zapravo, najveća je prednost Notea 20 njegova multifunkcionalnost. Cijena je paprena, ali, ako vam to nije problem, dobit ćete izvrstan pametni telefon koji gotovo da nema slabu točku. Prigovori su, ipak, bili na račun kamere koja je dosta izbočena sa stražnjeg dijela uređaja, tako da će vam trebati neko vrijeme da se na to naviknete.

Specifikacije

Veličina ekrana: 6.9 inča

Verzija Androida: 10 with One UI 2.5

Procesor: Snapdragon 865 Plus (US)/Exynos 990 (WW)

Kamere: 108MP, 12MP, 12MP and laser autofocus sensor (zadnja); 10MP (prednja)

RAM/Pohrana: 12 GB/128, 512 GB

Razne dodatke za mobitele možete vidjeti na Mobilego.hr

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21

Nakon luksuzna dva modela, vrijeme je i za jedan s pristupačnijom cijenom. Ovo je Samsungov pametni telefon koji bi se cijenom i performansama trebao na tržištu potući s iPhoneom 13. Naravno, bit će to, kao i uvijek, žestoka borba jer su ljudi već odavno odabrali svoje strane.

Samsungova prednost su već opjevane telefoto leće, dinamičan zaslon s izvrsnim frekvencijama osvježavanja. Uređaj izgleda moćno, no muče ga stare Samsungove brige.

Pozadina je plastična i ne izgleda baš tako kraljevski, a morat ćete i nabaviti punjač, dok nema utora za mikro SD karticu.

Ovaj mobitel dolazi i u verziji Plus, s većim ekranom od 6.7 inča s izvrsnim, neki će reći i čarobnim displayem, ali je dosta nezgrapan.

Specifikacije

Veličina ekrana: 6.2 inča

Verzija Androida: 11 with One UI 3

Procesor: Snapdragon 888 (US)/Exynos 2100 (WW)

Kamere: 12MP main, 12MP ultrawide, 64MP telephoto (zadnji); 10MP (prednji)

RAM/Pohrana: 8GB/128, 256GB

Samsung Galaxy Z fold 3

Samsung Galaxy Z fold 3

Ako vam novac nije problem, ovaj preklopni Samsungov model nešto je što se mora isprobati. Naime, Z Fold 3 zbilja je napredovao po pitanju kvalitete dizajna. Otporan je i na vodu, a velik broj aplikacija je podržan kako bi se moglo multitaskati.

Aluminijski okvir daje mu rigidnost, a vanjski i unutarnji ekrani koji imaju frekvencije od 120 herca čine ga pravim spektaklom među novom tehnologijom. Samsung ovim mobitelom pomiče granice, ali, zasad, samo bogati si ga mogu priuštiti.

Specifikacije

Veličina ekrana: 7.6 inča (vanjski), 6.2 inča (unutarnji)

Verzija Androida: 11 with One UI 3.1

Procesor: Snapdragon 888

Kamere: 12MP wide, 12MP ultrade, 12MP telephoto (zadnja); 10MP (prednja); 4MP (under-display)

RAM/Pohrana: 12GB/256GB, 512GB

Razne dodatke za mobitele možete vidjeti na Mobilego.hr

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 3

Nakon moćnog, luksuznog i skupog preklopnog mobitela red je da skrenemo pozornost i na manji, pristupačniji i slabiji Samsungov model na preklapanje.

Z Flip 3 jednostavno je fora ako tražite nešto drugačije za sebe. Ima pojačanu izdržljivost, ali baterija mu traje dosta kratko. Također, nema onih Samsungovih telefoto leća koje njihove kamere čine fantastičnima.

Specifikacije

Veličina ekrana: 6.7 inča (unutarnji), 1.9 inča (vanjski)

Verzija Androida: 11 with One UI 3.1

Procesor: Snapdragon 888

Kamere: 12MP wide, 12MP ultrawide (prednja); 10MP (zadnja)

RAM/Pohrana: 8GB/128GB, 256GB

Galaxy A32 5G

Galaxy A32 5G

Ovaj bi se Galaxy mogao nazvati pametnim telefonom za radničku klasu. Krasi ga niska cijena od oko 1500 kn, ali za te novce dobijete odličan proizvod. Naravno, nećete dobiti svemirski brod za te novce, ali ima dosta svojih prednosti.

Prije svega, tu je iznimno dug vijek baterije, ali display je ispod Samsungovih standarda, što je i normalno s obzirom na cijene boljih modela. A32 nema jak HD+ segment, ali kamera je skroz dobra, s obzirom na cijenu. Doduše, ekran je malo prevelik i onda manjak performansi dosta dolazi do izražaja.

Specifikacije

Veličina ekrana: 6.5 inča

Verzija Androida: 11 with One UI 3.1

Procesor: Dimensity 720

Kamere: 48MP main, 8MP ultrawide, 5MP macro, 2MP depth (zadnja); 13MP (prednja)

RAM/Pohrana: 4GB/64GB

 

Piše: ManCave.hr

Foto: Samsung official

Razne dodatke za mobitele možete vidjeti na Mobilego.hr