LEGO® Technic™ lansirao je svoj set ultimativnog modela motocikla, šampiona ulice i staze: LEGO Technic BMW M 1000 RR. Ovaj nevjerojatno detaljan set u mjerilu 1:5 vjerna je replika iznimno brzog i tehnološki naprednog motocikla BMW M 1000 RR.

Set je najnoviji proizvod proizašao iz partnerstva LEGO Technic i BMW Motorrad. Obožavateljima pruža priliku da u rukama imaju prvi BMW ‘M’ motocikl i statusni simbol koji je sinonim za motosport i inženjersku izvrsnost.

LEGO Technic BMW M 1000 RR ima nekoliko ključnih značajki rekreiranih u kockicama, što ga čini vrlo tehnički točnim. Model uključuje novi i potpuno funkcionalni mjenjač s tri brzine, prednji i stražnji ovjes, prednji upravljač, zlatni lanac, tri različite opcije zaslona nadzorne ploče i otisnuto vjetrobransko staklo. Dizajniran za čisti užitak, set dolazi i s trkaćim postoljem te pločom za prikaz.

LEGO predstavlja LEGO® Technic™ BMW M 1000 RR

Točnost nije samo u detaljima dizajna, precizna konstrukcija od 1920 komada dizajnirana je da prati konstrukciju pravog motocikla, dajući obožavateljima uvid u BMW-ove proizvodne procese.

Samuel Tacchi, dizajner u LEGO grupi, izjavio je: „Bilo je jako zabavno ući pod kožu tako značajnog modela za BMW Motorrad. Postoji razlog zašto motociklistička zajednica tako univerzalno voli ove prekrasno dizajnirane motocikle, a mi smo uvjereni da je naša verzija LEGO Technic pobjednička kao i njezin imenjak.“

“Set ima istinski autentičan dizajn, sadrži funkcionalne, ali zamršene radne dijelove, pruža izazov prilikom izrade i vizualno je zadivljujuć. To je ujedno i najveći komplet LEGO Technic motocikla ikad i znamo da će iskustvo građenja izazivati jednaku ovisnost kao i nalet adrenalina prilikom vožnje pravog motocikla na stazi.”

Ralf Rodepeter, voditelj branda i proizvoda u BMW Motorradu rekao je: „Kada je uprava BMW Motorrada objavila prvi motocikl razvijen u M-u, BMW M 1000 RR, svi su znali da će rezultat biti nešto posebno. Na isti način, LEGO Technic tim shvatio je da će biti potrebno nešto nikad viđeno da oda istinsku počast M RR-u. Rezultat su i motocikl i Technic model koji su pravi primjerci umjetnosti, svaki na svom području.”

Koliko će koštati

LEGO M 1000 RR set je u prodaji u LEGO trgovinama i na www.LEGO.com/BMW od 1. siječnja 2022. Kod ostalih prodavača, bit će dostupan od 1. ožujka 2022. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od oko 1500,00 kn.

Prevela: M. B.

Foto: LEGO official