LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3 bit će dostupan od kolovoza 2022.

Ljubitelji superautomobila sada se mogu čvrsto smjestiti u vozačko sjedalo Ferrarijevog najnovijeg remek-djela s novim LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3. Ovaj model od 3778 komada prepun je detalja i raznih funkcija koje utjelovljuju inženjersku snagu i elegantan dizajn neusporedivog sportskog trkača.

LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3
LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3

Kako bi uhvatio bit trkaćeg duha Ferrarija, novi LEGO Technic model u mjerilu 1:8 ima funkcionalni 8-stupanjski sekvencijalni mjenjač s mjenjačem, V12 motor s pokretnim klipovima i upečatljivim srebrno lakiranim naplatcima. Obožavatelji se mogu još više približiti akciji ponovnom kreiranjem elegantnog dizajna Ferrarija Daytona SP3 i elegantne aerodinamike dok grade ovaj crveni model koji zaustavlja promet na cesti.

LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3
LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3

Par funkcionalnih leptirastih vrata otvaraju se kako bi otkrili elegantnu unutrašnjost sa savršeno rekreiranim kokpitom s sjajnim logotipom konja koji skače na upravljaču, dodajući završne dodire ovom vizionarskom modelu.

Ovaj četvrti dodatak seriji LEGO Technic Ultimate Car Concept visok je14 cm, dug 59 cm i širok 25 cm. Ponosni vlasnici mogu se još više udubiti u gradnju ako odu na www.LEGO.com/Ferrari-Daytona-SP3 za ekskluzivni sadržaj.

LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3 pakiranje
LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3 pakiranje

Govoreći o modelu koji zaustavlja promet na cesti, Niels Henrik Horsted, voditelj tehnike u LEGO Grupi, rekao je: “Ovaj model je dokaz težnje za izvrsnošću koja leži u srži Ferrarija i LEGO Group etosa. Nijedan detalj nije zanemaren u dizajnu i kao netko s inženjerskim iskustvom, oduševljen sam pažnjom posvećenom detaljima i preciznošću modela u tako maloj mjeri. “Nevjerojatno smo sretni što smo u mogućnosti surađivati ​​s Ferrarijem kako bismo pomogli obožavateljima da svoje snove pretvore u stvarnost dok stvaraju ovaj izvanredni primjer trkaće izvrsnosti s ovim novim kompletom.”

“Bilo je veliko zadovoljstvo surađivati ​​s LEGO Groupom na ovom modelu, zadivljujućoj replici našeg ograničenog izdanja superautomobila Daytona SP3. Zahvaljujući ovoj izvanrednoj rekreaciji s LEGO elementima, ljubitelji Ferrarija i LEGO-a sada mogu graditi ovaj automobil dio po dio i osjećati se kao sudionici u procesu sastavljanja, uz priliku da izlože konačni model u vlastitim domovima, gdje će moći cijeniti njegovu ljepotu”, kaže Flavio Manzoni, glavni dizajner u Ferrariju.

LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3
Unutrašnjost LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3

 

Maloprodajna cijena biti će 399,00 Eura.

 

Prevodi: Mancave.hr

Foto: Lego