Ne razumije svatko koliko je zahtjevan zadatak pronaći dobru igricu na Steamu. Broj igrica na Steamu svakim danom raste, a u ovom trenutku ima ih više od 50 tisuća.

Naravno, malo je zbilja dobrih igara. Većina ih je, bit ćemo slobodni pa reći – smeće. Da, platite ih, ali zapravo ne dobijete ništa zauzvrat. Problem je odabrati igre u kojima ćete uživati osobito ako volite igrati igrice na PC-ju.

Ako vam je PC gaming ono u čemu zbilja uživate, Steam je jedna od prvih aplikacija koje biste trebali skinuti. Bilo da se radi o RPG igrama, pucačinama iz prvog lica ili strategijama, na Steamu se može pronaći bar jedna genijalna igra iz žanra koji vam se sviđa. Imajte na umu da sve ove igre koštaju, ali znaju se s vremena na vrijeme pronaći jako dobre akcije i popusti.

Evo nekih igara koje biste mogli uzeti u obzir u novoj godini, da si prikratite ove tradicionalno depresivne siječanjske dane.

Age of Empires II: Definitive Edition

Age of Empires

Apsolutni klasik. Ove dvije riječi najbolje opisuju ovu igru koja je još tamo 1999. godine pomela konkurenciju. Svoje definitivno izdanje igra je doživjela 2019. godine.

Nije se previše promijenila i još je uvijek sama krema strateških igara. U ovoj povijesnoj simulaciji možete preuzeti kontrolu nad srednjovjekovnom civilizacijom te njome upravljati. Definitive Edition ima 30 civilizacija koje možete kontrolirati – tu su Azteci i Inke, Britanci i Franci, Turci, Saraceni, Indijci, Japanci… Igra trenutno košta 20 dolara, ali neće vas razočarati ako ste fanovi strategije.

Civilization VI  

Civilization VI

Kao i Age of Empires, ovo je strateška igra s povijesnom tematikom koja s vremenom postaje vrlo zanimljiva. Koncept je sličan – pod svoje upravljanje uzimate jednu civilizaciju (Amerikanci, Kinezi, Egipćani, Kongoanci itd.) i vodite njihov napredak kroz povijest.

Zanimljivo je da možete tu svoju naciju voditi čak iz kamenog doba pa sve do suvremenog doba. Opcije su mnogobrojne, možete postati vojna sila i pokušati osvojiti svijet, predvoditi svijet u znanstvenim otkrićima ili postati meka za umjetnike i filozofe. Igra košta 17 dolara.

Dark Souls: Remastered

Naslovnica Dark Souls Remastered igre
Dark Souls Remastered

Ova igra od 20-ak dolara pruža vam zaista velik izazov. Riječ je o akcijskoj RPG igri koja vas vodi u mračan, umirući svijet Lordran.

Borba u ovoj igri je zahtjevna, no možete svog lika prilagoditi taktici te mu poboljšati atribute kroz odabir oklopa i oružja. Preporučujemo igranje Dark Soulsa joystickom jer je ovu igru dosta teško igrati pomoću tipkovnice i miša.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3

Iako ova igra nije baš u cvijetu mladosti, Witcher je jedan od najboljih igara otvorenog svijeta svih vremena. Napravljena je s ambicijom, te se čekala 10 godina.

Junak priče je Geralt, plaćenik koji ubija čudovišta za novac. Geralt svojim pothvatima privlači pozornost kraljeva i kraljica, a glavni mu je protivnik The Wild Hunt, koji ga lovi kroz razne dimenzije.

Otvoreni svijet u ovoj igri pun je tajni koje igrači mogu otkrivati, a sporedne misije u priči nisu beznačajne. Cijena ove igre na Steamu trenutno je 18 dolara.

Myst

Ako želite igru zbog koje će vam proraditi sive stanice, Myst igra je za vas. Slovi za jednu od najvažnijih igara u povijesti PC gaminga. Posljednja verzija Mysta izašla je u kolovozu 2021. godine, a uključuje vrlo dobro izvedenu 3D grafiku i VR podršku.

U ovoj igri rješavate zagonetke tako što slijedite razne tragove na otoku Myst. Cilj je riješiti sve zagonetke kako biste doznali što se na tom otoku događalo prije nego ste vi došli.

Doom

Doom 2016

Još jedna starija, ali i dalje odlična igra. Ako ste obožavatelj pucačine iz prvog lica, ne treba tražiti dalje od Dooma.

Priča igre poprilično je jednostavna, standardna postapokaliptična priča u kojoj ima puno čudovišta za pobiti, a tako malo vremena. Pokolj je ono što pogoni Doom, ali tu je i zanimljiva priča koja ga prati. Igra je zanimljiva, brza i eksplozivna, a košta 15 dolara.

Grand Theft Auto V

GTA V

Ova igra ulazi polako u svoju devetu godinu, no čini se da je bila toliko napredna da je još i danas itekako aktualna. Rockstar još uvijek mlati pare na GTA Onlineu koji iz dana u dan dobiva nova poboljšanja.

Ako kojim slučajem nikad niste zaigrali GTA V, evo vam prilike da za 15 dolara upoznate trojicu glavnih likova – Michaela, Trevora i Franklina – i s njima krenete sijati strah i trepet po Los Santosu i okolici.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Fall Guys

Ako tražite nešto čudno, evo ga. Fall Guys je igra u kojoj igrate kao nekakvo biće u jarkoj boji koje se natječe u svakakvim izazovima s još 59 takvih bića.

Igrica nije nasilna, ali brzo stvara ovisnost, bar tako kažu recenzije. Zabavna je, jednostavna, a stalni updateovi čine ju sve boljom.

Izvor: Tomsguide