Vrijeme je da zamijenite svoj stari mobitel novim

Vrijeme je da zamijenite svoj stari mobilni telefon. Imamo nekoliko savjeta za vas. Ne brinite, nećete potrošili puno novca. Idite na Kuplio.hr, birajte kupone i kodove i kupujte sve što želite za manje novca. Sve je vrlo jednostavno i brzo.

Tehnologija napreduje nevjerojatnom brzinom i na tržište nam konstantno stižu novi modeli mobitela. Osim ako niste teški fan tehnologije i ne morate imati baš svaku novu inačicu iPhonea i Samsunga nećete baš svake godine nabavljati novi mobitel, zar ne? Ako svake godine ne nabavljate najnovije model, kada je zapravo vrijeme da zamijenite svoj stari mobitel, koji doduše funkcionira, ali vam daje do znanja da je njegovo vrijeme prošlo i da će uskoro morati na vječna lovišta (reciklažu).

Kada je zaista vrijeme za nabavku novog uređaja?

Koji su to točno znakovi koji vam daju do znanja da vam treba novi mobitel. Ima ih svakako više, a neki od njih će vas gurnuti preko ruba ovisno o tome za koju namjenu najviše koristite svoj mobitel. Neki od najčešćih razloga su:

  • slab kapacitet baterije
  • oštećenja
  • iznenadna gašenja
  • nemogućnost nadogradnje operativnog sustava
  • prekomjerno grijanje mobitela
  • kompatibilnost s novim aplikacijama
  • nenapredna kamera
  • zastajkivanje

Loša baterija

Utor je labav, mobitel mora stajati pod točno određenim kutem kako bi brzo punjenje funkcioniralo. Ako upalite više aplikacija baterija vam traje kraće od natjecatelja u Superpotjeri? Sve su to jasni znakovi da vam treba novi uređaj.

Mobitel je prestao biti kompatibilan s najnovijim aplikacijama

Tu je stvar prilično jasna. Želiš koristiti novu aplikaciju, a ne možeš. Vrijeme je za novi mobitel. Pa tko ne bi htio najnoviju verziju PDF readera. Naravno, sa starijim mobitelima dijete vam neće moći uzeti mobitel i igrati Brawl Stars dva sata u komadu.

Problemi s operativnim sustavom i najosnovnijim funkcioniranjem

Mobitel se sam resetira, često gasi bez pitanja, ekran nakon zaključavanja i otključavanja sporo reagira, grije se kod korištenja više aplikacija.. Sve to ukazuje na činjenicu da je vrijeme za novi mobitel na kojeg ćete moći računati u svim situacijama.

Mobitel se ne može puniti na wireless bateriju

To znači da imate staru verziju mobitela. Tko je probao wireless punjenje nikada više se ne želi zamarati kablovima i utorima. Probajte, nećete požaliti!

Mobitel vam je oštećen (puknuti ekran ili pozadina)

Većina komponenti današnjih mobitela je preskupo zamijeniti. Europska unija svojim zakonodavnim rješenjima pokušava stati na kraj praksi nezamjenjivih baterija i komponenti, stoga se i na tom području očekuje napredak, no do tada, kod razbijenog ekrana ili kućišta (ako nije Caterpillar koji se niti neće slomiti tako lako) najčešće će biti potrebno zamijeniti stari mobitel novim.

Zaključak

Ono na što ćete najviše gledati prilikom kupnje novog mobitela je sigurno cijena. Jer bez obzira na namjenu korištenja i slično, budžetom ste odredili rang mobitela koji možete nabaviti. Nakon toga ćete razmisliti o tome hoćete li mobitel kupiti putem operatera, gdje ćete uređaj platiti nešto više zbog provizije, uz tarifu naravno, ili ćete uređaj nabaviti u nekoj od online trgovina ili možda putem oglasnika.

A koja je prednost online trgovina? Uvijek postoje aliexpress kuponi kojima još možete smanjiti već prihvatljivu cijenu. Za ljubitelje iPhonea postoji i poseban apple kupon usmjeren samo na taj brend.

Kuplio.hr je web stranica na kojoj uvijek možete naći kupone i kodove kojima ćete povoljno utjecati na najbitniji element kod kupnje mobitela, a to je cijena. Stoga ne čekajte i idite na Kuplio.hr

Članak napravljen u suradnji sa Kuplio.hr

Autor: urednik Mancave.hr

Foto: Freepik