Uhvati li vas nekad nostalgija kad se sjetite koliko ste vremena u svom životu potrošili samo na raspetljavanje slušalica, dok danas uglavnom nikakve žice ne vode do izvora zvuka? Ni nas isto. Bluetooth slušalice nisu budućnost, one su sadašnjost i pojednostavljuju nam život rješavajući nas suvišnih kablova.

Ovisno o onome što tražite i kojim aktivnostima se bavite, bluetooth slušalice mogu vam u tim aktivnostima biti najbolji prijatelji. Najčešće se koriste kod trčanja i vježbanja općenito, no polako postaju i vrlo korisne kod obavljanja kućanskih poslova, na putu do škole, faksa ili posla itd.

NAJBOLJE SLUŠALICE ZA TRČANJE

Kako to obično biva, ima raznih modela, cijeli spektar cijena i ogromnih razlika u kvaliteti od modela do modela. Naš kratak pregled trebao bi vam pomoći u odabiru idealnih bluetooth slušalica, bilo da se radi o slušalicama koje idu preko glave ili malim i laganim koje gotovo i da se ne vide kad se stave.

Sony WH-1000XM4

Ove Sonyjeve slušalice koje idu preko glave slove za najbolje bežične slušalice na tržištu. U skladu s tim, cijena im je paprena, na Amazonu ih možete pronaći za 348 dolara. No, ako želite istinsku kvalitetu zvuka te kvalitetu slušalica i novac vam ne predstavlja veliku prepreku, bilo bi u redu da se počastite ovim slušalicama ili bar natuknete nekom da vam ih pokloni za Božić.

Ovaj Sonyjev model je lagan, a posebno se proizvođači ponose time što odlično uklanjaju vanjsku buku. Slušalice imaju opciju u kojoj same mogu pustiti ili zaustaviti pjesmu ili video, u čemu im pomaže ugrađeni senzor. Baterija im traje 30 sati, a doseg im je 30 metara.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Još jedne jako dobre slušalice koje su u nekim nijansama ipak lošije od Sonyjevih. Imaju senzacionalni doseg od 100 metara, no baterija bi mogla biti i dužeg vijeka. Izdrži 20 sati s jednim punjenjem, a ove slušalice su nemalih 30 dolara skuplje od Sonyjevih.

No umanjivanje buke u njima je, kako i naziv, sugerira, spektakularno. Kad stavite ove slušalice, to je kao da ulazite u neki novi svijet u kojem ste samo vi i vaša glazba and nothing else matters…

NuraLoop headphones

Ako je vaš „đir“ nešto lagano i ne preskupo, NuraLoop bluetooth slušalice stižu po cijeni od 149 dolara i zbilja se isplate. Kvaliteta zvuka je sjajna, zvuk je bogat, a bez punjenja mogu izdržati 16 sati. Slušalice su spojene mini-kablom koji se može spojiti na analogni kabel. Mogu se adaptirati na razgovor te imaju sistem aktivnog suzbijanja vanjske buke.

OnePlus Bullets Wireless 2

Ove slušalice vjerojatno su najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu. Teže samo 13 grama, a za 73 dolara dobivate jako puno. Zvuk je dovoljno dobar da ga se može smatrati visokokvalitetnim, doseg bluetootha je dosta velik, a ima i magnetski prekidač za paljenje i gašenje.

Jedan od problema mogao bi biti kratak vijek baterije koja traje samo osam sati. Također, neće vas baš raznijeti prezentacija bas zvukova. Ove slušalice mogle bi biti idealne za trčanje.

SoundMAGIC E11BT

Okej, ove slušalice su jeftine i to je činjenica. Koštaju samo 40 dolara, no, budite uvjereni, nećete s njima baciti novac u vjetar. Kvaliteta zvuka je iznenađujuće dobra i lagano konkuriraju i dvostruko skupljoj konkurenciji. Ipak, na trenutke i kod nekih tonova ipak pokazuju slabosti, no ništa zabrinjavajuće.

Izgledaju vrlo elegantno, a tako se i ponašaju. Iako bi možda trebale dobiti malo bolji tretman, zbog pristupačne cijene ovo su klasične peri-deri slušalice. Vježbanje, trčanje i kućanski poslovi, svećete s njima moći odraditi, čak i bez straha da će vas baterija izdati jer bez punjenja može trajati 20 sati.

NuraTrue

Od ovih pravih bežičnih slušalica, dakle popularnih „bubica koje idu u uho“, Nurature slušalice nisu loš izbor ako želite slušalice kojima ćete moći personalizirati izgled. Za cijenu od 200 dolara dobivate odličan zvuk i odlično rješavanje pozadinske buke, no problem bi mogao nastati kod softvera i baterije.

Naime, NuraTure slušalice ne podržavaju posljednju verziju bluetootha, a baterija traje tek šest sati bez punjenja.

Cambridge Audio Melomania 1 Plus

Ako želite zbilja, ali zbilja odličan zvuk, važ prvi izbor bi trebale biti Cambridgeove slušalice. Osim što je zvuk zbilja izvrstan, kontrole na ovim slušalicama su zbilja prijateljske i jednostavne.

Baterija traje dosta dugo, devet sati bez punjenja mogu izdržati. Sve to samo za sto dolara. Ako nas pitate, vrlo dobra pogodba.

Foto: Flickr

Piše: ManCave