Jack Daniel’s izbacuje svoju prvu super premium liniju u 25 godina, Jack Daniel’s Bonded i Jack Daniel’s Triple Mash

(Mancave.hr ne potiče neodgovornu konzumaciju alkohola i ovo nije plaćeni oglas već sadržaj informativnog karaktera. Kad piješ ne vozi. Sadržaj u nastavku namijenjen je samo punoljetnim osobama sa 18 + godina starosti.)

Lynchburg, Tennessee (3. svibnja 2022.) – Destilerija Jack Daniel izbacuje Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whisky i Jack Daniel’s Triple Mash Blended Straight Whisky kao prva dva stalna člana u novoj seriji Bonded brenda. Serija Bonded odaje počast izvrsnosti proizvodnje viskija legendarne destilerije Jack Daniel i bit će stalni produžetak i dio obitelji brendova Jack Daniel’sa.
I Jack Daniel’s Bonded i Triple Mash imaju 50% abv, a pakiranje je inspirirano izvornim dizajnom boce Jack Daniel’s Tennessee Whiskyja iz 1895. godine. Kao što je propisano Bottled in Bond aktom iz 1897. – viski u bocama mora destilirati jedan destilator tijekom jedne sezone, sazrijevati u državnom carinskom skladištu najmanje četiri godine i puniti se dok je alkohol 50% abv.
Jack Daniel’s izbacuje svoju prvu super premium liniju u 25 godina, Jack Daniel’s Bonded i Jack Daniel’s Triple Mash
Jack Daniel’s izbacuje svoju prvu super premium liniju u 25 godina, Jack Daniel’s Bonded i Jack Daniel’s Triple Mash
“Destilerija Jack Daniel proizvodi izniman američki viski prema najvišim standardima već generacijama, prije i nakon Bottled in Bond Acta, koji datira još iz dana samog gospodina Jacka,” rekao je Chris Fletcher, Jack Daniel’s majstor destiler. “Jack Daniel’s Bonded i Triple Mash naklon su našem naslijeđu s dozom inovacije i umijeća izrade. Ovi viskiji su još jedna prilika za naše prijatelje i nove konzumente da istraže i otkriju sve što Jack Daniel’s nudi.”

Jack Daniel’s Bonded Tennessee Whisky

Jack Daniel’s Bonded pravi se od 80% kukuruznog i 12% ječmenog slada i 8% raži. Bačve su ručno odabrane zbog svojih jedinstvenih i posebnih karakteristika dublje boje, okusa i arome, koje Jack Daniel’s Bondedu donose tamniji i bogatiji okus više nalik hrastu. To je veliki, odvažni tennessee viski s 50% alkohola sa slojevitim notama karamele, bogate hrastovine i začina.

Jack Daniel’s Triple Mash Blended Straight Whisky

Jack Daniel’s Triple Mash je mješavina tri straight viskija Bottled-In-Bond –  sa 60%  Jack Daniel’s Tennessee Rye, 20% Jack Daniel’s Tennessee Whisky i 20% Jack Daniel’s American Malt. Svaki se destilira u Lynchburgu, Tennesseeju, u istoj sezoni destilacije, odležava u skladu s odredbama Bottled in Bond akta, zatim se miješa i puni u boce kad je alkohol 50 % abv. To je izvanredan viski koji može proizvesti samo cjelovita destilerija poput Jack Daniel’sa. Jack Daniel’s Triple Mash ima ugodne note meda, slada i meke hrastovine.
Jack Daniel’s Bonded i Triple Mash dostupni su u SAD-u od početka svibnja, a na međunarodnim tržištima bit će dostupni kasnije u 2022. U početku će biti dostupni u bocama od 700 ml po preporučenim maloprodajnim cijenama od 29,99 USD odnosno 32,99 USD (otprilike isto toliko eura jer su tu negdje trenutno).
Izvor i foto: Jack Daniel’s official