Sladoled s okusom piva?

Jeste li ikada imali želju osvježiti se sladoledom, bez da se istovremeno odreknete piva? Postoji rješenje.

S obzirom na vrućine, nije nikakvo čudo da vlada pomama za sladoledom. Što ako biste se htjeli osvježiti sladoledom, a da se istovremeno ne odreknete piva? Za to postoji rješenje! Češka craft pivovara Frankies iz Břeclava nudi sladoled od kojeg se možete i opiti. U suradnji sa slastičarnom u Krpálků napravili su sladoled s okusom hmelja i s okusom svoga piva Frank APA.

Suvlasnik pivovare Štěpán Přikryl kaže da ljudi k njima ipak dolaze prvenstveno zbog piva, ali kao kuriozitet kušaju i sladoled. Unatoč tome, najavljuje da će sladoled sigurno biti u ponudi i sljedeće godine.

Od dvije vrste sladoleda jedan nije za djecu. To je, dakako, onaj s okusom piva Frank APA. S druge strane, sladoled s okusom hmelja, koji sadrži isti hmelj koji pivovara dodaje u svoja piva, nema alkohola. „Okus mu je kao soku od hmelja, koji također proizvodimo“, kaže Přikryl i dodaje da se sladoledi razlikuju i po boji. Naime, onaj s okusom hmelja je svijetao i nalikuje na limunov, dok je onaj s okusom APA piva tamniji.

Pivski sladoled već nekoliko godina nudi i pivovara Svijany. Iako za njih sladoled proizvodi vanjski dobavljač, posebnost se očituje u činjenici da svake godine iznenađuju s okusom nekog drugog piva iz asortimana pivovare. Oni tvrda da svake godine prodaju na stotine litara ovog jedinstvenog sladoleda, a primijetili su da se najbolje prodavao onaj koji je kombinirao okus svijetle i tamne trinaestice. Njihov sladoled je, bez ikakve dileme, pravi pivski proizvod. Sadrži oko 75% piva, ima ozbiljan udio alkohola i zbog toga ga djeca mogu samo mirisati. Ovo je ipak sladoled za mamu i tatu. 😉

No, treba naglasiti da sladoled s pivskim okusima nije potpuna novost. Još prije desetak godina u Münchenu je otvorena slastičarnica koja kao da dolazi iz Alise u zemlji čudesa. Njihov a majstor ludi slastičar, uz redovne, nudi i pivske okuse. Najviše se ističe okus najpopularnijeg minhenskog piva Augustiner-Bräu.

Izvor: Pivnica.net

Foto: Boulderbeer.com