LEGO Back to the Future Time Machine
LEGO Back to the Future Vremenski stroj Delorean

Billund, 17. ožujka 2022. – Želeći nadahnuti obožavatelje da pokrenu svoje moždane vijuge za slaganje kockica, LEGO Group i Universal Brand Development napravili su potpuno novu reprodukciju jednog od najpoznatijih filmskih vozila svih vremena – LEGO® Povratak u budućnost vremeplov (sve tri verzije iz tri filma).

Inspiriran automobilom DeLorean iz franšize avanturističkog filma o putovanju kroz vrijeme kompanija Universal Pictures i Amblin Entertainment, set LEGO Povratak u budućnost Time Machine omogućuje obožavateljima kockica da naprave automobil iz prvog, drugog ili trećeg filma. Štoviše, set dolazi u s kondenzatorom svjetlosnog toka (flux capacitator), kutijom plutonija, Martyjevim hoverboardom i LEGO minifigura Doca Browna i Martyja McFlyja.

LEGO Back to the Future set

“Snimatelji filmova Universal, Amblin Entertainment i Povratak u budućnost oduševljeni su partnerstvom s LEGO timom u stvaranju ovog fantastičnog kompleta”, rekao je Bob Gale, koscenarist i koproducent trilogije. “U filmu je Doc Brown potrošio gotovo 30 godina i cijelo svoje obiteljsko bogatstvo da izgradi svoj Vremeplov. Na sreću, moći ćete sagraditi ovaj LEGO model u znatno kraćem vremenu i uz daleko manje troškove – iako vaša dovršena verzija neće moći putovati kroz vrijeme!

Kako bi proslavili lansiranje, LEGO Grupa vraća Doca i Martyja na još jednu misiju u novom animiranom kratkom filmu “Brick to the Future”.

Osim toga, LEGO Grupa se vratila na mjesto gdje je sve počelo – na poznati Backlot u Universal Studios u Hollywoodu, gdje je snimljen Povratak u budućnost, kako bi snimila tri LEGO modela uz originalni DeLorean Time Machine kao što se vidi u filmovima.

Backlot u Universal Studios u Hollywoodu

“Ovo je bio nevjerojatno uzbudljiv projekt za suradnju s LEGO Grupom na – od skrivenih iznenađenja (tzv. easter eggs) koja se odnose na svaka od tri filma Povratak u budućnost, do ikonskih elemenata iz DeLoreana poput Mr. Fusiona, do stvaranja Doca Browna i Marty McFly u mini figure – obožavatelji će se voljeti vraćati u prošlost s ovim LEGO kompletom,” rekao je Joe Lawandus, viši potpredsjednik i generalni direktor za razvoj Universal Brand Developmenta.

Morat ćete odabrati koji Delorean želite prvi sklopiti, jer svaka konstrukcija zahtijeva elemente iz cijelog skupa.

Vjerno rekreirani detalji iz filmske trilogije uključuju kotače koji se preklapaju za letenje, kultni kondenzator svjetlosnog toka, ispisane datume na kontrolnoj ploči, otvaranje vrata i haube s krilom i mnoga druga iznenađenja uključujući Martyjev hoverboard i zamjenjive registarske tablice. Set čak dolazi s bananom i limenkom za napajanje uređaja Mr. Fusion kao što se vidi na vozilu na kraju prvog filma.

Sven Franic, LEGO scenograf komentirao je: “Od izlaska 1985., Povratak u budućnost i dalje je kultni film i omiljen za generacije obožavatelja diljem svijeta – uključujući i mene. Tako sam se zabavio proživljavajući svoje omiljene trenutke iz sva tri filma u ovoj uzbudljivoj i nostalgičnoj dizajnerskoj avanturi.

“Zajednička bezvremenost LEGO kockica i franšize Povratak u budućnost nešto je što smo zaista željeli uhvatiti za ovaj set, pa se nadamo da će obožavatelji uživati ​​u utrci kroz vrijeme u LEGO stilu.”

Novi set LEGO Povratak u budućnost Vremeplov dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 149,99 £ / 169,99 USD / 169,99 € u LEGO trgovinama i na Lego.com/bttf od 1. travnja 2022.

Izvor i foto: LEGO official