Krizma, pokloni i uvod u svijet horologije

Bliži se vrijeme krizme, nervoza je u zraku, spremaju se fešte. Ako ostavimo na stranu religijski koncept cijele priče, ako vas je zadesila (ne)sreća da ste kum, djevojčici ili dječaku, uz tradicionalni poklon (čitaj – novce), možete pokloniti i sat, umjesto romobila, bicikla, plejke, mobitela ili (umetni potencijalno opasni uređaj ili prijevozno sredstvo). Sat je benigan, prijenosan i dati će djevojci ili mladiću onaj toliko posebni obol „drugačijeg“ čemu se teži u formativnim godinama.

Proći ćemo kroz par prijedloga za poklon, u svim cjenovnim i stilskim kategorijama. Namjerno preskačemo smartwatch svijet, to je već odavno #notcool

1. Casio G-shock GMA-S2100

Prvi model nove linije CarbonCore đišokova, ovaj put u manjoj inačici. Izuzetno lagan, uz analogni prikaz vremena i osvjetljenje diala, nudi i hrpu funkcija, od alarma do kronografa i tradicionalno neuništivost G-shock linije. Dostupan je u više boja i dostupan na našem tržištu po cijeni koja se kreće od 92,00 eura.

https://www.svijet-medija.hr/art/rucni-sat-casio-g-shock-gma-s2100-1aer/104312

 

2. Swatch

Koliko god svi iskusniji ljubitelji satova s podsmijehom gledali Swatch, u pitanju je genijalni koncept koji je totalno promijenio scenu i bio jedini pravi odgovor švicarske industrije na kvarcnu krizu. Odabir modela je beskonačan, česte su kolaboracije s umjetnicima dok smo nedavni hit Moonswatch već pokrili reviewom. Cijene se kreću od 72,00 eura naviše i sjajan su odabir za prvi sat uopće.

https://www.satovi.com/proizvod/swatch-magi-blacksparkle/15419/

3. Tissot PRX

Veliki Tissot hit, retro dizajnirani PRX se savršeno uklapa u moderni trend „sportskog sata s integriranom narukvicom“ ili Genta satova. Nudi se u više inačica, s automatskim mehanizmom i kvarcom i u dvije veličine te više raspoloživih boja. Manji model od 35 mm uz kvarcni pogon i vrhunsku obradu je sjajan odabir i ujedno ozbiljan švicarski sat. U trendovskoj baby blue boji je dostupan od 395,00 eura

https://www.krona.hr/hr/tissot/rucni-sat-tissot-t1372101135100

4. Nomos

Relativno mlada i neovisna urarska kuća iz Glashüttea nudi veliki raspon sjajno dizajniranih satova. Pod utjecajem Bauhausa, uz korištenje in-house mehanizama, Nomos je omiljeni brand  pravih poznavatelja urarske scene i imaju iza sebe hrpu nagrada za dizajn.

Odličan odabir za prvi sat je Campus linija. Jednostavni, robusni satovi, uz prepoznatljivi dizajn nude se od 1330,00 eura za osnovni model od 36 mm pokretan Alpha kalibrom. Doduše, morat ćete kumčetu objasniti da će morati svaki dan navijati sat. Totalni oldskul i conversation starter.

https://malalan.eu/hr/satovi/nomos/club-campus-708

 

5. Tudor BB36

Ako možete baš odrešiti kesu, Black Bay 36 je najbolje što se trenutno nudi na tržištu. Rolexov budget brand je kroz godine koegzistencije uvijek nudio svu tehnologiju i šarm velikog brata, bez negativnih predrasuda i problematične nedostupnosti. Black Bay linija nudi veliki raspon visokokvalitetnih satova pogonjenih in-house mehanizmima, u više inačica i veličina. Model od 36 mm je ozbiljan pretendent na sat koji će kumče nositi desetljećima. Dovoljno robustan, diskretan sat, bezvremenskog dizajna dostupan je od 3290,00 eura

Black Bay 36