Johnny Walker u papirnatoj čaši? Ne hvala, ali u boci možda

Na tržište će plasirati prvu papirnatu bocu bez ijednog mikrozrna plastike.

Diageo, proizvođač poznatih alkoholnih pića, uključujući Johnnie Walker i Guinness, najavljuje uvođenje papirnate boce za Johnny Walker viski. Boca se 100% može reciklirati i ekološki je potpuno prihvatljiva. Papir dolazi iz drvne celuloze koja je dobivena na održiv način i u potpunosti je bez trunke plastike. 

Proizvođač tvrdi da je ambalaža napravljena po najvišim standardima u proizvodnji hrane i da neće utjecati na okus poznatog viskija. (o.a. živi bili pa vidjeli)

 

Papirnata boca za Johnnie Walker viski je brain child Diagea i Pilot Lite-a. Zajedno su pokrenuli Pulpex Limited (PLC), novu globalnu tvrtku za održivu tehnologiju pakiranja. Postupak stvaranja papirnatih boca je inovativan. Zanimljivo je da uključuje celuloznu pulpu za prešanje u kalupima koja zatim ide u mikrovalne pećnice na stvrdnjavanje. Neplastični premazi postavljaju unutrašnjost bočice kako ne bi reagirali s omiljenom vatrenom vodom.

Već su surađivali s poznatim igračima na svjetskoj sceni kao PepsiCo i Unilever. Richard Slater, glavni direktor Unilevera za istraživanje i razvoj, nazvao je papirnate boce nevjerojatno uzbudljivim korakom naprijed. Projektira smanjenje od 100.000 tona plastike za Unilever u sljedećih pet godina.

Kunu se da će Johnnie Walker šetati u papirnatim cipelama u prvom kvartalu 2021. godine.

Izvor: mensgear.net, diageo

Foto: Twitter