Svaki moderniji smartphone ne izdrži cijeli dan pa smo za vas izabrali best buy opciju prijenosne baterije.

U ponudi je bezbroj prijenosnih baterija, a mi smatramo da je Anker Powercore 2 20000 najbolji izbor ako želite solidnu bateriju za relativno prihvatljivu cijenu. Evo i zašto.

KAPACITET I SNAGA 

Samo ime govori da Powercore 2 ima solidnih 20.000 mAh, što je dovoljno za pogon jednog smartphonea punih tjedan dana. Zbog više portova, možete puniti više uređaja odjednom. Naravno, baterija neće trajati cijeli tjedan ako punite više uređaja svaki dan.

2 USB PORTA (5V/2.4A i 18W)

Anker Powercore 2 na sebi ima 2 USB porta različitih brzina punjenja. Jedan od USB portova daje brzinu punjenja od 5 V/2.4 A, a većina prijenosnih uređaja s velikim kapacitetima snage ima baš tu brzinu punjenja. Drugi USB priključak je u osnovi to što Anker naziva PoweriQ 2.0, a on koristi Quick Charge, tako da možete uređaje kompatibilne s Quick Charge tehnologijom puniti pri njihovoj maksimalnoj brzini.

PUNJENJE SAMOG UREĐAJA

Baterije se može puniti na više načina. Na Micro USB port možete ići sa običnim kabelom i standardnim zidnim punjačem, s kojim će za puno punjenje trebati cca 7 sati, ili pak s Quick Charge zidnim punjačem, s kojim će trebati cca 5.5 sati.

DIZAJN I TEŽINA

Baterija ima oko 500 grama, tako da se može svrstati u teže inačice. No, njezin duguljasti dizajn olakšava rukovanje. Baterija se podjednako grije cijelom dužinom te nema velika odstupanja u temperaturi duž uređaja.

Dizajn je simplistički, a proizvod smo našli u crnoj i bijeloj boji. Indikator napunjenosti se sastoji od 8 LEDica, od kojih svaka predstavlja oko 12% kapaciteta baterije. Plastika od koje je baterija načinjena je ugodna na dodir, a svi USB portovi imaju čvrsti hvat pa sasvim sigurno nećete imati problema s ispadanjem kablova.

Sve u svemu, izvrstan uređaj jednostavnog i oku ugodnog dizajna. Anker je s ovom baterijom opet pogodio u sridu.

Anker Powercore 2 20000 kod nas se na većini webshopova može naći po cijeni od 400,00 kuna.

Izvori: chargerharbor.com, techradar.com, anker.com

Foto: Anker.com, Amazon