Tri stvari u životu su sigurne – smrt, porezi i Sam u kući od prvog do zadnjeg dijela tamo negdje oko Božića. Filmovi su to koji su stekli kultni status i glumcu Macaulayju Culkinu donijeli slavu i bogatstvo još dok je bio dječak, samo da bi se mogao sve do odrasle dobi uništavati od droge i alkohola.

Sad kad se Culkin oporavio od svega, može nastaviti živjeti na staroj slavi, a dane prikratiti slaganjem jedinstvenih tematskih Lego kockica koje rekreiraju Kevina, legendarne provalnike Marva i Harryja te kuću i okućnicu u kojoj se odvijala radnja filma.

Lego sam u kuci set
Lego Sam u kuci set

Lego je predstavio na svojim službenim stranicama set od gotovo 4000 kockica, a ideja za to pripisuje se 28-godišnjem Alexu Storozhuku iz Ukrajine. Ujedno je ovo i najveći set iz Lego Ideas serije.

„Kao i svako dijete koje je odrastalo u 90-im godinama, i ja sam odrastao gledajući Sam u kući. Taj film ima posebno mjesto u mom srcu. Ne mogu zamisliti blagdane bez njega. Film je vrlo nostalgičan i prisjetim se uz njega uvijek nekih toplih, dobih uspomena iz svog djetinjstva“, rekao je Storozhuk.

LEGO Ideas Home Alone set je daje prepoznatljivu kulisu doma McCallisterovih i prepun je detalja koji pričaju priču o tome kako je Kevin McCallister proveo svoje praznike. Osim okoline, u ovom setu možete složiti cijelo prizemlje s kuhinjom i dnevnim boravkom, kao i prvi kat sa spavaonicom, a uključeni su i podrum i tavan.

Kuća od LEGO kocaka ima poseban mehanizam otvaranja, tako da se zidovi mogu razdvojiti tako da se vidi unutrašnjost kuće, a krov se može lako skinuti tako da se podigne. Također, ne bi ovaj set bio potpun bez glavnih likova u priči. Uključene su figurice Kevina, Harryja, Marva, ali i starca Marleya te Kevinove majke Kate.

lego set sam u kući
Lego set Sam u kući

Razina detalja u ovom je setu gotovo fascinantna. Pronaći ćete i prepoznati after-shave zbog kojeg Kevin vrišti u jednoj sceni, tu je i Buzzova tarantula, kante boje kojima je Kevin udarao provalnike, tu je i njihov kombi, drvo koje na sebi ima zip-line. Ostali detalji uključuju kamin, božićno drvce, igračku vlakić, djedov sat, kuhinjski stol i gramofon.

Kockice su podijeljene u 24 vrećice, a cijela scena je iznimno prilagodljiva i prati radnju filma, tako da se figurice mogu postaviti kako bi se s njima rekreirala gotovo svaka scena u filmu – od stajanja provalnika pred kućom prije negoli ju krenu (pokušati) pljačkati, pa sve do povratka obitelji McCallister kući.

Iako je spomenuti Ukrajinac Alex Storozhuk dizajnirao ovaj set, posao izrade prototipa pao je na Anticu Bracanova, LEGO-ovog dizajnera koji se osvrnuo na svoj zadatak.

“Oživljavanje filma Sam u kući po Alexovom dizajnu bilo je jako zabavno. Mislili smo na svaki aspekt, od nacrta sobi i boja koje smo koristili pa sve do detalja koji se pojavljuju u filmu kako bi cijeli set bio prepoznatljiv. Slijedili smo temu filma, htjeli smo da ovo slaganje kockica bude iskustvo koje će biti povezano s gledanjem filma. Gradi se korak po korak, što podsjeća na radnju filma koja se polako gradi- također, mogućnost otvaranja kuće je garancija božićne zabave“, objasnio je Bracanov u predstavljanju ovog seta na službenoj LEGO internetskoj stranici.

Kako se bliže blagdani, ovaj bi se LEGO-ov novi set mogao naći zamotan ispod mnogih božićnih jelki i poslužiti kao vrhunska obiteljska zabava. Zanimljivo, cijena ovog seta od skoro 4000 kockica je 250 dolara ako ga kupujete u Americi, 250 funti u Velikoj Britaniji, a 250 eura u ostatku Europe.

Foto: LEGO

Piše: Marin Karadžija

 

LEGO Titanic set možete vidjeti ovdje