Kako znati sviđaš li joj se?

Gledaš malo ti nju, gleda ona malo tebe. Vas dvoje se gledate. Traje to sad već neko vrijeme i čini se kao neka partija šaha u kojoj se bilo tko boji povući neki potez jer misli da će izgubiti, kao revolveraški dvoboj u kojem nitko ne smije ni trepnuti.

Prije početka bilo kakvog ljubavnog odnosa najteže je, naravno, napraviti taj prvi korak kojim ćeš jasno dati do znanja djevojci da je ona ta s kojom bi htio nešto više od prijateljstva ili samo flerta. Upravo je taj spomenuti prvi korak bitan jer on izaziva pravi efekt leptira. Zvuči dramatično, ali iz njega može izroditi dugogodišnji brak, kratka i neuspješna veza ili lagana „odbijenica“.

Kad i kako krenuti, kako biti siguran da se sviđaš nekoj djevojci? Pa, sigurno ne možeš ništa znati jer ni ona ni u što u tom trenutku nije sigurna. No kako razumjeti da ona ipak naginje prema tebi, to je druga priča.

Sva sreća pa ljudi ne mogu kontrolirati baš sve aspekte svog ponašanja. Instinkti nas često odaju, a istraživanja su pokazala kako muškarci, jednako kao i žene, nesvjesno odaju znakove privrženosti nekoj osobi.

Vjerovali ili ne, neverbalna komunikacija zauzima u našim životima primat ispred verbalne komunikacije. Dakle, ono što kažemo, samo je vrh ledene sante naših misli i osjećaja i ne mora uvijek biti istinito. S druge strane, tjelesni znakovi i nesvjesne radnje vrlo često nas odaju i njih je jako teško „fejkati“.

Let’s get physical

Muškarci su po prirodi agresori i od njih se očekuje da naprave prvi korak, no, iako su žene većinom u našoj kulturi naučene da se moraju suzdržavati od „napadanja“ muškaraca, one to nesvjesno rade kad im se netko sviđa. Teško se protiv toga boriti jer je to dio ljudske prirode.

Ulazak u osobni prostor jedan je od znakova afekcije. Ako primijetite da vam djevojka često ulazi u osobni prostor, čak i do te mjere da vam je na neki način neugodno, to je dobra stvar i znači da joj se sviđate.

Igra se s kosom ili na drugi način skreće pozornost na sebe

Znanstveno je dokazano da se žene nesvjesno igraju svojom kosom kad je u blizini netko tko im se sviđa. Osim kose, one žele na razne načine skrenuti pozornost na svoj vrat ili na svoje usne. Okej, možda će tu biti i još nekih dijelova tijela „na izvol’te“, ali znanstvena istraživanja su zasad samo utvrdila skretanje pozornosti na usne i vrat. Dakle, ako djevojka u društvu izvadi ruž ili labelo i namaže njime usne, to je jedna od taktika da se skrene pozornost. Obratite pozornost i na koju stranu su usmjerena njena stopala. Znanstvenici kažu da imate sreće ako su usmjerena prema vama.

Također, u ovu kategoriju spada i iniciranje fizičkog dodira. Doduše, kad muškarac inicira dodir, to se može nekad protumačiti i kao neprimjereno, no kad djevojka inicira fizički kontakt, onda znajte da joj se sviđate. Ponavljamo, često je to nesvjesna reakcija. Isto tako, ako ste u društvu i ona često sjedi u vašoj blizini kako biste mogli razgovarati.

Valja napomenuti da se djevojkama i prošire zjenice kad su u društvu nekog kome se sviđaju, no nemojte baš to proučavati jer je čudno. Također, prekrižene ruke nasuprot vas dosta su negativan znak.

Sluša li te ili „zuji“?

Žene se teže fokusiraju na predmete i ljude koje gledaju od muškaraca, tako da, ako držite neki eye-contact više od 2-3 sekunde, to znači da je vrijeme za prići i reći nešto jer si joj očito zanimljiv.

Postoji i teorija po kojoj većina žena u svojim muškarcima žele vidjeti zaštitnike, ali ih najprije žele testirati. Ako želi da joj pomogneš nositi nešto teško, da podigneš nešto što ona ne može ili joj dohvatiš nešto s visoke police, stisni zube i napravi to jer to njen mini-test.

Također, ako joj se sviđaš, pustit će te da budeš i intelektualno nadmoćan, postavljat će ti neka glupa pitanja i smijati se baš svim tvojim forama, to su jasni znakovi da imaš velike šanse kod nje.

Od ovih malo suptilnijih, raspitaj se malo kod njenih prijatelja je li im pričala o tebi. Ako jest, na jako si dobrom putu jer žene, za razliku od muškaraca, dosta raspravljaju sa svojim prijateljicama i prijateljima o osobama koje im se sviđaju.

Vrlo važno je sluša li te stvarno ili ne. Nekad i ti sam zaboraviš neke stvari koje si rekao, ali ona se sjeća. Ako je potpuno fokusirana na sve što ti govoriš dok si u njenom društvu, to je jasan znak da joj je stalo do tebe.

Isto vrijedi i za dopisivanje. Ako se čuješ svaki ili skoro svaki dan s njom i želiš nešto više, vrijeme je da povučeš prvi potez, bilo preko poruke, poziva ili uživo, kako ti je najlakše.

Piše: ManCave

Foto: Flickr

via GIPHY

 

 

Ovo su najžešći horor filmovi koje možete gledati s njom HOROR FILMOVI