Za čitatelje koji se ne bave ribolovom za početak moramo odgovoriti na pitanje što su uopće boile i čemu služe u ribolovu?

Boile su miješani mamci namijenjeni pretežno za šarana i amura (iako postoje boile i za druge vrste riba, za ove dvije se najčešće koriste). Osnova svake boile je mješavina sastojaka. Postoje četiri osnovne vrste mješavine, HNV ili visokoproteinska mješavina, fish mješavina, bird mješavina i atraktor mješavina ili 50/50. Tema miješanja tih sastojaka i njihova djelotvornost je tema za sebe, i izvor raznih prijepora među ribolovcima pa to ovdje nećemo obrađivati. Boile se mogu koristiti kao mamac i kao hrana koja privlači ribe na mjesto na kojem bacate udicu s mamcem.

Sada kada imate ideju što su boile možemo krenuti na top za ispaljivanje istih. Jer zašto bi ih bacali štapovima ako možete imati top koji će to odraditi za vas.

Kamber Tech Boilie Cannon

Automatski bacač boila na tržište stavlja naša firma Kamber Tech d.o.o.

Boilie Cannon je automatski bacač boila, dizajniran za bacanje boila bez napora korisnika. Inače se boile bacaju iz ruke ili štapom, a postoje i hranilice koje se postavljaju na strunu prije mamca.

Top je velikog dometa (preko 100 metara), potpuno autonoman, napaja se internom baterijom, visoke točnosti i visoke stope paljbe (preko 60 boila u minuti), a čak je i tih (što je za ribolov vrlo bitno). Njime se upravlja putem zaslona osjetljivog na dodir ili putem vašeg pametnog telefona.

Kako biste privukli šarane na svoje odabrano ribolovno mjesto, sve što trebate učiniti je usmjeriti svoj Boilie Cannon u željenom smjeru, postaviti željenu udaljenost hranjenja pomoću zaslona osjetljivog na dodir (ili aplikacije za pametni telefon) i početi umetati boile u otvor za boile.

Što dobivaš?

Za korisnika, Boilie Cannon će olakšati da boile efektivno dopremite do mete puno brže i s manje fizičkog napora.

Za izbacivanje boila, Boilie Cannon koristi osnovne fizičke principe kao i ručni štap za bacanje. Stoga stvara vrlo malo buke tijekom rada. Napaja ga interna punjiva baterija i pod prosječnim uvjetima ribolova može izbaciti do 30 kg boila.

Nadalje, za vrlo duge ribolovne epizode, vrijeme rada može se produžiti s dodatnim priborom. Neki od primjera su vanjska baterija, adapter za automobilski upaljač, 12V adapter za kopče za akumulator automobila, punjač za solarnu energiju itd.

Neke od ključnih značajki:

 • Dalekometnost
 • Digitalno upravljano putem zaslona osjetljivog na dodir
 • Bluetooth povezivanje s vašim pametnim telefonom
 • Automatsko vakumsko usisavanje boile
 • Ugrađeni USB punjač za ostale uređaje
 • Ugrađena baterija za autonomni rad
 • Visoka točnost
 • Punjač za 110 / 220 V
 • Bočne ručke za jednostavno nošenje i rukovanje
 • Savršeno za dnevni i noćni ribolov
 • Proizvedeno u EU prema najvišim standardima kvalitete

 

Ako poželite imati ovaj top, svakako posjetite službene stranice Kamber Techa.

 

Piše: D.G.

Foto: Kamber Tech