– 7 najjačih piva ikad –

Svaki od ovih sedam piva na listi je dovoljno jako da nakon samo jedne boce kažete svojoj djevojci istinu kada vas pita izgleda li debelo u novim hlačama. 

Ovo je za pivopije koje misle da piti odgovorno znači ništa ne proliti prilikom istakanja i ispijanja piva.

Prije svega poručujemo svim pivskim tradicionalistima da ne čitaju ovaj članak, jer je prijeporno možemo li ova “piva” smatrati pivom iz razloga što im je ili umjetno dodan alkohol, ili je viši postotak dobiven zamrzavanjem kod destilacije, kao u procesu dobivanja  eisbocka (Mlinarica) o kojem smo već pisali. Većina će tvrditi da je ovakva promjena tradicionalnog postupka kuhanja piva blasfemija. Zapravo se i slažemo s tim, no ajmo vidjeti koja su to piva za koja njihovi proizvođači tvrde da su najjača na svijetu (neka su urnebesna, ali i genijalan rezultat pivskog inženjeringa)

1. BREWMEISTER SNAKE VENOM (ABV 67,5%)

Ova zvijer dolazi iz Škotske, i navodno ne sadrži uopće zmijski otrov 🙂 Brewmeister je stvorio Snake Venom koristeći dimljeni slada i dvije vrste kvasca kako bi postigao taj veliki postotak alkohola. Takav zapanjujući ABV postignut je i zamrzavanjem piva više puta tijekom fermentacije. 

Ako želite frfljati od 1 piva i ženi reći 10 puta za redom da ju volite dok u glavi čujete Marka Perkovića kako pjeva Zmija me za srce ugrizla, ovo je piće za vas.

2. Brewmeister Armageddon (ABV 65%)

Skuhan je od kristalnog slada, pšenice, zobi i 100% škotske izvorske vode. Armageddon je čisti primjer pivarske vještine  (kažu ne tako inovativne tehnologije kao kod Snake Venom-a). Pravi napad na okusne pupoljke.

I od ovog se šiva cesta kad se vraćate kući od prijatelja. Kušati doma, zavezani za stolicu.

3. BrewDog and Schorschbräu Strength in Numbers (ABV 57,8%)

Kakva je ovo crna zvijer? Strength in Numbers dolazi kao produkt zajedničkog napora škotskog BrewDoga i njemačkog Schorschbräua. Udružene pivovare su koristile već gore spomenutu tradicionalnu eisbock metodu – što znači zamrzavanje piva, uklanjanje leda i ponovno miješanje prije destilacije. Smjesi su dodali kombinaciju belgijskog zlatnog alea koji je odležao u bačvama viskija 10 godina i voila.

Proizvođači kažu da je ovo najjače pivo na svijetu, prema standardima tradicionalne definicije (dakle bez “nove” tehnologije, ili kemijskog mađijanja i dodavanja medicinskog alkohola.

Za ovo se možda može reći da je pivo, i naš je favorit. Ako želite punici reći što ju ide, popijte prije nego idete kod njenih, ali neka vas žena vozi.

4. BrewDog End Of History (55%)

Kreacija ludog pivskog inženjera kojem je hobi prepariranje ili san? Ovaj ultra-super-extra ograničeni blonde belgijski ale je zamotan u mrtvu vjevericu. Da, dobro ste pročitali. možete ju dobiti za pišljivih 780 američkih dolara. Okus sadrži naznake bobica kleka, medovine i koprive.

Ovo se pije samo na posebne prigode, primjerice ako je smak svijeta idući utorak.

5. Koelschip Obilix (ABV 45%)

Koelschip Obilix (Nizozemska) je bio dovoljno dugo na tržištu da ostavi ogroman utisak na pivsku industriju. Priča se da je napravljeno kao marketinški trik da bi pivovara ušla u top rang poznatih svjetskih pivovara. (khm… zar nisu sva ova piva baš to…)

Nakon prepariranih vjeverica ovo nam je malo dosadno pivo pivo pa nećemo ništa više napisati.

6. Struise Black Damnation VI – Messy (ABV 39%)

Mora ovdje biti i jedan imperial stout. Pivovara  De Struise Brouwers (Belgija) se usredotočila na upotrebu visokog udjela alkohola za poboljšanje okusa. Tamni, crni napitak nosi neke fantastične note kave, tamne čokolade i treseta, što je gotovo okus viskija. Impresivno.

Kažu da ovog padaš kao pokošen, kao da te kobila ritne u čelo. 

Od ovog piva zaboraviš gdje si parkirao, a uopće nemaš auto.

7. Jedno domaće: Mlinarica Aj(s) Bo(c)k (ABV 11,4%)

O toj ljepotici smo već pisali ovdje.

Popiješ ova 2 i susjedu napišeš sprejem na bijelu fasadu što misliš o njemu i potpišeš se.

Ovo je informativna lista sastavljena od sličnih sa bespuća interneta, ovi primjerci se teško nabavljaju tako da ako znate gdje se mogu naći, PM nas.

Pijete odgovorno, i ne vozite nakon piva uobičajenih razina alkohola, a kamoli ovakvih monstruoznosti.

Izvor: manofmany, hiconsumption

Foto: Unsplashed, Untapped, Brewdog