Zabilježite ovo u svojim kalendarima, datum izlaska drugog dijela 4. sezone popularne serije Ozark službeno je određen za 29. travnja.

U objavi na YouTubeu, streaming servis je potvrdio da će drugi dio četvrte i posljednje sezone biti premijerno prikazan samo dva mjeseca nakon prvog dijela. Za obožavatelje to vjerojatno znači kraj puta za za jednu od najuspješnijih Netflixovih serija.

Što kaže producent Chris Mundy

U intervjuu za The Hollywood Reporter, producent Chris Mundy je potvrdio da će druga polovica posljednje sezone pružiti definitvno ‘zatvaranje jednog poglavlja’ za one koji gledaju seriju od prvog dana. Zamršena priča o Martyju i Wendy Byrde Jasona Batemana i Laure Linney, zajedno s dugačkim popisom prljavih likova koji su svoju polaganu smrt oblikovali u kriminalno ponašanje, već neko vrijeme lebdi na rubu. Uz saveznu istragu koja se nazire i gomilu novih neprijatelja koji prijete da će izbaciti Byrde iz očaja, posljednja sezona ostaje relativna nepoznanica.

“Uvijek želim zatvaranje nekog poglavlja. Ne želim se osjećati zbrkano. Želim se osjećati kao: ‘U redu, to je bio kraj.’ Dakle, nadamo se da će ljudi do kraja osjećati kraj – sviđalo se to njima ili ne, ne znam”, rekao je Mundy za The Hollywood Reporter. “Što se tiče tona, idemo dublje u obitelj i njihove veze”, dodao je. “Je li obitelj konačna veza? Je li prijateljstvo? Je li brak? U kojem trenutku je gotovo nezdravo ostati, čak i ako nekoga volite? Udubit ćemo se u to s Martyjem i Wendy. Nadamo se da će zadnja polovica i dalje biti zabavna i uzbudljiva, ali i jako emotivna za Byrdove i Ruth.”

Zašto kraj travnja 2022.

Datum izlaska novog dijela dolazi u zanimljivo vrijeme. Mnogi obožavatelji očekivali su da će Netflix odgoditi izlazak kako bi iskoristio sezonu nagrada. Podijelivši posljednju sezonu na dva dijela, Netflix je mogao kvalificirati svaku polovicu za različite nagrade Emmy, maksimizirajući učinak serije. Na veliko zadovoljstvo obožavatelja, Netflix je ranije odlučio pustiti kraj serije, unatoč tome što je drugo poluvrijeme spadalo u isti 74. po redu godišnji period razmatranja uradaka za Emmyje, koji traje od 1. lipnja 2021. do 31. svibnja 2022.

Uz najavu datuma izlaska 2. dijela četvrte sezone Ozarka, Netflix je objavio prvi teaser trailer za nadolazeću verziju. Jednominutni isječak prikazuje Ruth Julie Garner kako tupo gleda u prazninu dok se vozi na neodređeno mjesto. Suze joj teku niz lice, poslovna partnerica Byrdea djeluje kao da je na rubu točke loma, što se potvrđuje dok ona gleda u pištolj na suvozačevom sjedalu.

Ostavljajući gledateljima više pitanja nego odgovora, teaser trailer za posljednji dio daje kratak pregled onoga što obožavatelji mogu očekivati kada se Byrdeovi vrate na ekran. Trenutačno nema puno toga, ali 29. travnja sve će biti otkriveno. Završni teaser trailer možete pogledati niže.

Izvor: manofmany

Photo: Netflix

Ozark: Serija koja je oduševila, ali i iznenadila neobičnim puštanjem zadnje sezone