P Diddy mora Stingu plaćati 5.000 dolara mjesečno

P Diddy plaća Stingu 5.000 dolara (4.590 eura) dnevno jer je prije više od 25 godina semplirao jednu od pjesama grupe The Police bez dopuštenja.

Diddy, pravim imenom Sean Combs, semplirao je hit benda The Police iz 1983., ‘Every Breath You Take’, u svojoj posveti The Notorious BIG-u iz 1997., ‘I’ll Be Missing You‘.

Mogul je nedavno detaljno opisao koliko su ga oderali jer je to radio bez dopuštenja nakon što se Sting pojavio u The Breakfast Showu i bio je ispitivan o tome.

Radijski voditelj Charlamagne the God upitao je Stinga: “Je li istina da ti Diddy mora platiti 2000 dolara jer nije tražio dopuštenje za sempliranje ‘Every Breath You Take’?”

Sting je odgovorio: “Da, do kraja života.”

Charlamagne je pitao izvođača je li Diddy tražio dopuštenje, na što je Sting odgovorio: “Da, tražio je.”

Međutim, Sting je dodao da među njima nije bilo zle krvi, rekavši “sada smo jako dobri prijatelji.”

Nakon što je snimka objavljena na društvenim mrežama, Diddy je osjetio potrebu razjasniti koliko zapravo vrijedi isplata tantijema, napisavši: “Ne. 5K dnevno. Ljubav mom bratu @OfficialSting!

To je oko 1,8 milijuna dolara godišnje. Kad se uračuna proteklih 26 godina – to je gotovo 47 milijuna dolara.

Diddyjev hit, s Faith Evans, proveo je 11 tjedana na vrhu Billboard Hot 100.

Nije jasno koliko je Diddy platio Stingu tijekom godina, ali u intervjuu za  Rolling Stone iz 2003. , frontmen grupe The Police rekao je da je uzeo dovoljno novca od repera da svi od njegovih šestero djece završe fakultete.

“Ti tipovi jednostavno uzmu tvoja sranja, stave to u lyrics i kasnije se pozabave legalnošću”, rekao je na pitanje kako je Diddy došao do sempliranja pjesme “Every Breath You Take”.

Sting je također zaradio na drugim zvijezdama koje su semplovale njegove pjesme, uključujući pokojnu Juice WRLD, za njegov hit iz 2018., ‘Lucid Dreams’.

Izvor: Joe.ie

Foto: Freelance photographer Richard Burdett (Website), CC BY 3.0, via Wikimedia Commons