Beef – jedna od najboljih Neflix seriji upravo je izašla (10 epizoda)

Trenutno ima rezultat od 99% na Rotten Tomatoes!

Koja je najbolja Netflixova serija svih vremena? Naravno, svatko će imati svoje osobne favorite – ali ako je suditi po rezultatima recenzija, onda bi se ove serije smatrale jednima od najboljih originalnih Netflixovih serija ikada na streaming platformi:

Master Of None, BoJack Horseman, Orange Is The New Black, Big Mouth, Russian Doll, I Think You Should Leave, The Crown, Crazy Ex-Girlfriend, Lady Dynamite, Heartstopper… a sada tome impresivnom popisu može se dodati i serija Beef.

Počevši s manjim razmircama na parkiralištu koje se pretvori u bijesnu jurnjavu automobilima, Danny (Steven Yeun – Nope, Invincible) i Amy (Ali Wong – Always Be My Maybe, Love Victor) ubrzo jedno drugome postanu najgora noćna mora. Frustrirani svojim životnim sudbinama, oboje na suprotnim krajevima ekonomskog spektra, preblizu su neprestanoj erupciji čistog bijesa da bi njihove interakcije krenule bilo kojim drugim putem.

Dok nastavljaju uništavati život svog novog neprijatelja na sve moguće načine, samo se još više zapetljaju u živote jedno drugoga – ponekad slučajno, ponekad čak i dok se bore protiv toga koliko god mogu – i kako svaki od njih pada sve dalje i dalje u jamama sitne osvete, možemo vidjeti koliko su zapravo jezivo slični jedni drugima.

U produkciji A24 (Euphoria, 2 Dope Queens), a glume Maria Bello (A History Of Violence, Prisoners), Ashley Park (Emily In Paris, Girls5Eva), David Choe (The Mandalorian, Vice) i Patti Yasutake (Star Trek : The Next Generation, Drop Dead Gorgeous).

Ovako kritičari pišu o seriji:

The Hollywood Reporter – “Pola sata proleti dok se divlji preokreti gomilaju. Međutim, ono što je manje očekivano – i ono što stvarno ostaje nakon što se prašina slegne – je naglasak serije na manjkavoj ljudskosti likova i njezin razoružavajući smisao empatije za njihov egzistencijalni očaj. […] Par spektakularnih izvedbi. […] Svaka šala proizlazi iz likova izvedenih i napisanih tako živopisno, da se čini da iskaču s ekrana.”

Vrijeme – “Pametna, sofisticirana komedija s idealnom glumačkom postavom, vještom režijom, uglađenim produkcijskim dizajnom. […] Rijetka serija koja, poput Sve posvuda i odjednom, poštuje razlike u klasi, etničkoj pripadnosti i osobnosti koje čine svakog svojih uglavnom azijsko-američkih likova jedinstvenih, umjesto da ih spljošti u neku idealiziranu vježbu ‘pozitivnog predstavljanja’. To je nevjerojatno samouvjeren debi Davea i veterana Undonea Leeja, koji nastavlja povećavati svoje uloge sve do gorkog, velikodušnog kraja.”

Popis za reprodukciju – “Poput samih likova, to je serija koja je umotana u ljutitu vanjsku ljusku koja otkriva da ima suosjećajnu unutrašnjost koja se može osloboditi ili biti izbrisana. Iako nikad ne znate što će završiti prođi, zaključan si za vožnju.”

Svih deset epizoda Beefa trenutno je dostupno za gledanje na Netflixu.

Izvor: Joe.ie