Već smo pisali o prethodniku ovog zvučnika koji je bio vanserijskih performansi. Opet  je Harman Kardon napravio nešto inovativno i kvalitetno. Audiofili zaista mogu uživati u novoj poslastici.

Dizajn i kvaliteta izrade

Aura Studio 3 i dalje prati vrlo neobičan futuristički dizajn. Čak i da nema vrhunske karakteristike, ovaj zvučnik ima potencijal solidne staklene skulpture.  

Ambijentalno svjetlo je i dalje sjajan dodatak, međutim, mora se reći da će LED efekti biti puno slabije vidljivi ako imate dobro osvijetljene prostorije. 

Zvučnik zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama (22 x 29 cm) ne zauzima puno prostora. Iz aspekta statike i stabilnosti, oko 90% težine nalazi se u donjem dijelu pa ga to čini veoma stabilnim. Stoji na tri gumene nožice koje imaju protuklizna svojstva te na taj način dodatno osiguravaju stabilnost čak i na vrlo mokroj površini.

Na prednjoj strani nalaze se tri tipke koja služe za kontrolu Bluetooth zvučnika, odnosno za podešavanje glasnoće zvuka i drugih karakteristika. Naravno, tu je i tipka za uključivanje i isključivanje. Nezaobilazni USB port je također prisutan, no on se ne može koristiti za prijenos medijskih zapisa već samo za firmware update. Smola.

Aura Studio 3 ipak ima tu jednu ozbiljnu manu povezivanje. Kao što smo spomenuli, USB priključak ne dopušta prenošenje medijskih zapisa. Dakle, morat ćete se pouzdati u Bluetooth vezu. Alternativni put je AUX kabel od 3,5 mm.

Napajanje

Iako je Harman Kardon Aura Studio 3 Bluetooth zvučnik, on nažalost nema ugrađenu bateriju. To mu zapravo daje na dugotrajnosti s kojom se zvučnici s baterijom jednostavno ne mogu usporediti. Iako neki to smatraju ograničavajućim čimbenikom, to je zapravo jedna od najboljih prednosti Aure uopće.

Bluetooth povezivost

Aura Studio 3 podržava Bluetooth 4.2. To nije najnoviji standard jer trenutno prevladava Bluetooth 5.0. Maksimalna udaljenost unutar koje možete uspostaviti bežičnu vezu sa zvučnikom je 25 metara, što je svakako dovoljno da pokrijete većinu prostora koji se koriste za privatnu uporabu (stan, kuća, dvorište).

Aura Studio 3 uspijeva pružiti stabilnu Bluetooth vezu. Što se tiče kvalitete zvuka, integritet signala još uvijek pomalo ovisi o činjenici da ste podvrgnuti Bluetooth kompresiji.

Kvaliteta zvuka

Ovo je doista pravi bežični zvučnik vrhunske kvalitete zvuka unutar svih 360 stupnjeva. Konstrukcija zvučnika omogućava da se ravnomjerno širi zvuk u cijeloj prostoriji. Osim toga, zvučnik je snažan pa bez problema može proizvesti kristalno čist zvuk bez šuma do 100 dB. To je doista impresivno za Bluetooth zvučnik u ovoj klasi. 

Zaključak

Ovaj razbijač bubnjića je svojevrsno umjetničko djelo. U osnovi, Harman Kardon Aura Studio 3 može vrhunski reproducirati bilo koju vrstu glazbenih žanrova koje mu servirate: rock, techno, dance, R&B, balade, jazz ili čak klasika. Zvuk se ne prekida kod velike glasnoće i nema nepoželjnih izobličenja. Na svim razinama održava kristalno čist zvuk i čvrst bas. 

Aura Studio 3 daleko je iznad vlastite klase kada je u pitanju kvaliteta zvuka. Usuđujemo se reći kako je kvaliteta zvuka u samom vrhu njegovog cjenovnog ranga. Vrlo je moćan, s dovoljno potencijala da vam na maksimumu skine čarape. 

Jedina slaba točka je povezivanje. Jednako tako, bez ugrađene baterije ostajete pomalo ograničeni. Ipak, ovaj Bluetooth zvučnik neosporno garantira moćan i kristalno jasan zvuk koji će vam pružiti užitak slušanja bilo kojeg glazbenog žanra s najboljom kvalitetom zvuka. Na tom tragu, smatramo da je cijena od cca 2.300 kn na domaćem tržištu prilično prihvatljiva.

SPECIFIKACIJE (GEEKS ONLY)

Bluetooth verzija: 4.2

Podrška: A2DP 1.3, AVRCP 1.6

Transducers: Mid-high range

Rated Power2 x 15W RMS + 1 x 100W RMS

Frequency response: 45Hz – 20KHz (-6dB)

Signal to noise ratio: 80dB at 15W (Mid-high range); 80dB at 100W (Subwoofer)

Napajanje: 100-240V – 50/60Hz

Bluetooth transmitter power: 0 – 9dBm

Bluetooth transmitter frequency range: 2.402 – 2.480GHz

Bluetooth transmitter modulation: GFSK, π/4 DQPSK, 8DPSK

Dimenzije (H x W x D): 283.6 x 232 x 232 (mm) 

Težina: 3.6kg 

 

Piše: Dario Grbavac