Najnovije vijesti iz svijeta satova #2

Evo što ima novo u svijetu horologije, ovaj put su na meniju satovi za čiju cijenu se mogu kupiti stanovi.

Ulysse Nardin Blast Moonstruck

Ulysse Nardin se vratio. Ovaj vrlo suvremen i intuitivno dizajniran sat izravan je potomak iz trilogije astronomskih satova koje je prije gotovo četiri desetljeća stvorio glavni urarski majstor Ludwig Oechslin. Ulysse Nardin Blast Moonstruck pokazuje mjesečeve faze i dane u mjesecu, indikator položaja Sunca, svjetski mjerač vremena kao i plimnu kartu. Serija je ograničena na samo 40 komada po cijeni omanjeg stana od 75.000 CHF.

Urwerk UR-100V C52

Urwerk-100V C52 službena fotografija

Urwerk je predstavio svoj najnoviji model, UR-100V C52. Odlike Urwerk UR-100V C52 su lakoća, performanse i estetika, Urwerk UR-100V C52 ima kućište izrađeno od 5 slojeva ultra tankog karbona. Estetika Urwerk UR-100V C52 sastoji se od krivulja i kutne geometrije, naglašavajući super suvremen i avangardni izgled komada. Ovo je komad koji zahtijeva malo razmišljanja izvan okvira.  Službena stranica Urwerk

Urwerk UR-100V C52 na ruci

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Enamel “Tiger”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novost iz Jaeger-LeCoultrea je Reverso Tribute Enamel “Tiger”. Stvoren u spomen na kinesku Novu godinu, kao i otvaranje Jaeger-LeCoultreovog novog vodećeg butika u Šangaju, Reverso Tribute Enamel “Tiger” naravno odaje počast Godini tigra. Na stražnjoj strani reverzibilnog brojčanika je prikaz tigra, ugraviran u metalno kućište od ružičastog zlata koje kao da skače s pozadine crnog neprozirnog Grand Feu emajliranog brojčanika.

Piše: D.G.