Izložba „Povijest alkoholnih pića“ u Muzeju mamurluka

 

Od Mezopotamije do korone.

Muzej mamurluka je u suradnji s Badel 1862 za mjesec studeni pripremio izložbu na temu „Povijest alkoholnih pića – Od Mezopotamije do korone“. Izložba prati tok vremena te se pojavljuju zanimljivosti iz samih početaka ljudske civilizacije pa do modernih vremena. Uz priče, za izložbu su pripremili i mnoštvo interaktivnog sadržaja kako bi posjetitelji mogli doživjeti povijest kroz sva osjetila, a ne samo vizualno.

Na izložbi će biti prikazana pića koja su utjecala na povijest čovječanstva i Hrvatske poput: vina, piva, pelinkovca, rakije i mnogih drugih. Moći ćete saznati mnoštvo zanimljivih činjenica i odgovore na mnoga pitanja koja su vam „pala na pamet“ tijekom ispijanja pića s vašim prijateljima. 

Konceptualno, povijest će biti ispričana u obliku zanimljivih priča koje će približiti razvoj pića u svijetu od vremena prvih civilizacija na području Kine i Mezopotamije pa do modernih vremena globalizacije. Također, zasebno će biti obrađena povijest na prostoru današnje Hrvatske (počevši od prvih feničanskih kolonija pa do moderne RH.

Uz priče, za izložbu su pripremili i raznovrsni interaktivni sadržaj kako bi upotpunili doživljaj. Za posjetitelje su pripremili mikroskop pomoću kojeg će otkriti neotkriveni svijet alkohola, alkoholometar na kojem će testirati svoje vještine u „pečenju rakije“ itd. Izložba će se odžavati na adresi ZagrebPreradovićeva ulica od 10.11 – 29. 11. 2020. godine

Više informacija možete pronaći na njihovom Facebook  ili Instagram profilu.

Nigdje ne piše treba li na izložbu doći mamuran pa to ostavljamo vama na odluku.