Fina estetika fotografija Teodora Korodija

Ovo nisu vaše tipične „belle de jour“, a nisu niti Meyerpressove erotske fotke vrijedne 600.000 EUR na kojima se naš veliki hrvatski paćenik I. S. aka Ćaća“ obogatio… U pustinji neukusa i kiča postoji oaza ukusnog sadržaja i vrhunske fine estetike. Pomalo oksimoronski, možete se okrijepiti u oazi na Instagramu. Profil se zove „lookslikededteds“, a njegov kurator je Puljanin Teodor Korodi.

Donosimo zanimljiv intervju i presjek Tedijevog opusa.Koji dio fotografske opreme ti je najdraži?

Definitivno bih rekao da je fotoaparat, bez njega mislim da ne bih mogao ništa napraviti. I napunjene baterije su mi drage.

Gdje pronalaziš inspiraciju za fotografiranje? Kako to da su žena i ženska ljepota uvijek središnji motivi tvoje preokupacije?

U principu su to društvene mreže. Tu i tamo zakačim neki magazin da mi je okej, ali to u biti budu tri fotke u cijelom časopisu, pa znam kod tete na kiosku samo baciti oko jer nema smisla davati 30 kn za takve časopise.

Što se tiče žena/ženskih modela, to je tako jer se žene žele fotkati. Imam par frendova i pokušavam ih uvjerit da će biti još ljepši nego što jesu i da ćemo napraviti đir po kvartu i napraviti kul stvari, al’ uvijek isti odgovor: ‘’Ajde dogovorit ćemo se’’, a mislim da je jasan odgovor (hvala, NouNou).

Pokušavao sam dogovoriti šutinge s muškarcima, ali to je uvijek: ‘’E, ja sam ti sad izvan Pule i ne znam kad se vraćam’’ ili ‘’Javi se kad planiraš doći u Zagreb’’. Na kraju ispadne da on dođe u Pulu kad sam ja u Zagrebu. Tako da, u principu, neću reći da su žene u sredini mog rada. To je ta sreća koja me prati u životu.

Moj odabir je Brendi. Jer je Žuja tapija. Volim ga cugati uz klasičnu glazbu i kad sa susjedima slušam Reanimaciju.

Kad bi morao birati jedan Instagram filter koji moraš koristiti zauvijek, koji bi to filter bio?

Dosta teško pitanje, ali kad već moram birati, to bi bio Amaro, jer nažalost nema Pelinkovca.

Postoji li mjesto na kojem bi volio vidjeti svoja djela izložena za publiku i zašto?

Izložbe mi se ne da imati. Moraš doći, biti tamo, još bolje, blamirati se i držati neki govor, a na kraju ti to sve izađe u Glasu Istre. Nema smisla.

Imao sam ih par i to je to.