Casio Europe najavio je prije dva dana najnoviji dodatak liniji svojih satova G-LIDE za ekstremne sportove. Novi GBX-100KI-1ER drugi je model s potpisom koji je podržao profesionalni japansko-američki surfer Kanoa Igarashi.

G-SHOCK GBX-100KI-1ER sat

Igarashi je počeo surfati s tri godine. Od tada je pobijedio na brojnim velikim natjecanjima u surfanju, a trenutno je profesionalni surfer svjetske klase koji se natječe u Svjetskoj surferskoj ligi (WSL).

Drugi model s potpisom Kanoa Igarashi temelji se na GBX-100, koji je opremljen funkcijama Mobile Link-a uz koristan grafikon plime i oseke za surfere. Novi GBX-100KI sat je stvoren pod Igarashijevim nadzorom. Potpuno crni sat ukrašen je različitim teksturama i nijansama koje ukrašavaju cijeli sat, uključujući okvir, remen i LCD, izražavajući Igarashijev hladan i jedinstven pogled na svijet. Okvir i staklo prikazuju grafiku Igarashijeva koji jaše na velikom valu. Brojčanik, poleđina kućišta i vrh remena imaju Igarashijev potpis.

G-SHOCK GBX-100KI-1ER sat
G-SHOCK GBX-100KI-1ER poleđina

GBX-100KI-jev Mobile Link uparuje se sa pametnim telefonom. Pomoću namjenske aplikacije za pametne telefone korisnik može odabrati jedno od približno 3.300 unaprijed postavljenih lokacija širom svijeta i poslati podatke na sat, uključujući podatke o plimi, vremenu zalaska/izlaska sunca i druge bitne podatke za surfere. Osim što prikazuje grafikone plime i oseke i vrijeme, sat dolazi s raznim funkcijama koje su korisne u svakodnevnom treningu, poput prijeđene udaljenosti, vremena i tempa. Široko lice sata koristi visoko kontrastni LCD s memorijskim pikselima (MIP – Memory in pixel) za optimalnu vidljivost.

 

Piše: Dario Grbavac

Foto: G-SHOCK official