BMW je nedavno predstavio svoj koncept e-bicikl kojim pokazuje da će itekako imati konja za trku u budućnosti.

Izvana BMW i Vision AMBY izgleda kao običan e-bicikl, ali nudi znatno više mogućnosti. BMW ističe kako je to vizionarsko rješenje za urbanu mobilnost budućnosti.

AMBY je skraćenica od “adaptive mobility” što u biti znači da je bicikl opremljen sustavom električnog pogona s tri stupnja brzine za različite vrste cesta/područja. Pogonski sustav omogućuje brzine do 25 km/h (15,5 mph) na biciklističkim stazama, do 45 km/h (28 mph) na cestama u središtu grada i do 60 km/h (37 mph) na više traka cesta i izvan urbanih područja. Zanimljivo je da će vlasnici BMW i Vision AMBY brzog e-bikea (nazivaju ga pedelec) morati stalno okretati pedale kako bi imali koristi od sustava električnog pogona. BMW Motorrad Vision AMBY ubrzava pomoću ručke za gas/ručice za gas i umjesto naslona za noge u stilu motocikla pedale.

Načini vožnje bit će dostupni vozaču kroz aplikaciju na pametnom telefonu. Iz BMW-a tvrde da je ručni odabir načina rada lako izvediv, kao i automatsko prepoznavanje lokacije i vrste ceste putem geofencing tehnologije koja je povezana s automatskim podešavanjem najveće dopuštene brzine. U nedostatku bilo kakvog postojećeg pravnog okvira za ovakvo vozilo s modularnim konceptom načina rada, BMW grupa odlučila se i na zakonodavne inicijative kojima bi ozakonila ovaj koncept. BMW Group stoga pokazuje spremnost da postane glavni igrač u novoj mobilnosti u gradovima.

Dizajn

vozila su opremljena sustavom električnog pogona s tri stupnja brzine za različite vrste cesta. Pogonski sustav omogućuje brzine do 25 km/h (15,5 mph) na biciklističkim stazama, do 45 km/h (28 mph) na cestama u središtu grada i do 60 km/h (37 mph) na više traka cesta i izvan urbanih područja. Međutim, za veće brzine potrebne su tablice osiguranja i odgovarajuća dozvola. Dok korisnici BMW i Vision AMBY brzog pedeleka moraju stalno okretati pedale kako bi imali koristi od sustava električnog pogona, BMW Motorrad Vision AMBY ubrzava pomoću ručke za gas/ručice za gas i umjesto naslona za noge u stilu motocikla pedale.

Dizajn BMW -a i Vision AMBY definiran je jednostavnošću. Okvira je nešto veći, a kroz dizajn se provlači dojam čvrstoće i stabilnosti. Moderna geometrija okvira ukazuje na karakter trkaćeg bicikla i sportskog e-bicikla. Gornja cijev “rame” izrađena je od četiri skulpturalna aluminijska profila. Prostor između profila nudi i prostor za odlaganje ruksaka ili torbe za prijenosno računalo. Neposredno prije upravljača nalazi se integracijska podloga za pametni telefon koja pomoću magneta drži uređaj na sigurnom mjestu.

Baterija je smještena u sredini okvira. Njegovih 2.000 Wh omogućuje domet do 300 km (186 milja), ovisno o načinu vožnje. Zahvaljujući tehnologiji brzog punjenja, puni se za samo tri sata. Pogonska jedinica, koja je postavljena blizu pedala crne je boje i pruža pomoć samo pri okretanju pedala. Prijenos snage odvija se zupčastim remenom koji ne zahtijeva mnogo održavanja, a prijenos je integriran u pogonski sustav. Prednji i stražnji hod ovjesa od 120 mm idealan je za sve primjene u gradu i okolici pri brzinama do 60 km/h (37 mph). Kotači od 27,5 inča opremljeni su većim i širim gumama od uobičajenih kako bi se osigurala udobnost i sigurnost čak i pri većim brzinama.

Ja se samo pitam – HOĆE LI IMATI ZVONCE?

BMW i Vision AMBY rama
Baterija: 2,000 Wh
Vrijeme punjenja: tri sata (brzo punjenje)
Vmod1: up to 25 km/h / 15.5 mph
Vmod2: up to 45 km/h / 28 mph
Vmodmax: up to 60 km/h / 37 mph
Domet: 300+ km / 186+ miles (up to 25 km/h / 15.5 mph Vmax)

180 km / 112 miles (up to 45 km/h / 28 mph Vmax)

75 km / 47 miles (up to 60 km/h / 37 mph Vmax)

Međuosovinski razmak: 1160mm (rama veličine M/ L)
Suspenzija: 120 mm naprijed & iza
Težina: approx. 30 kg
Piše: Dario Grbavac
Foto: BMW Group official