Mnogo godina je prošlo od kada smo mogli u pulskoj Areni gledati rock zvijezde na vrhuncu karijere. Praktički nitko relevantan nije se pojavio u njoj od koncerta kao što je bio Manu Chao davne 2008, pa do Foo Fightersa 2019.

Uvjerenje da ćemo čekati još desetak godina na sljedeću rock poslasticu u Areni nagrizale su glasine da stižu Arctic Monkeysi, a službena potvrda i objava datuma koncerta proizvela je euforiju kakvu zna samo Drago Ćosić proizvesti. Niti objava cijene karata koje su u odnosu na one za Foo Fighterse malo diskutabilne nisu pokolebale čak niti umjerene fanove, da ne pričamo o onim najvećima.

Poučeni iskustvom s „prokletstvom Arene“ u vidu njenog vrlo ograničenog kapaciteta, najbrži prsti zagrijavani su u jutro 24. studenog dvijetisućedvajsprve kao da im život o tome ovisi. Prodaja je krenula u 10.00 sati i praktički završila iste minute unatoč online vapajima ranjenih fanova koji su još satima pokušavali doći do karte. Mnoga očekivanja pretvorena su u „Favorite worst nightmare“.

Jesu li ti vapaji bili uzaludni, nadamo se provjeriti 16.08. kada Arctic Monkeysi zauzimaju binu među monumentalnim zidinama. Prema festivalskim iskustvima s Exita i INMusica, na glasu su kako se ne trude jednako pred otočkom i balkanskom publikom, no Arena je poznata po tome da iz svakog umjetnika izvuče ono nešto, te vjerujemo da sretnici koji uspiju ući na koncert neće biti razočarani.

Piše: D. V.

Foto: Lola’s Big Adventure!, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons