Ponekad se isplati pretraživati StockX.com.

Yeezy je kolaboracija njemačkog brenda Adidas i repera, dizajnera, poduzetnika i ezoterične osobnosti jednostavno poznate kao Ye (prije poznat kao Kanye West).

Ye je nevjerojatno uspješan u stvaranju uspješnih brendova, a tenisice su zadnje u što se ovaj vrli poduzetnik bacio naglavačke. Na svakih 5 neuspješnih modela navodno ide jedna uspješnica. Prilično smo sigurni da ovo nije to.

Ove čizme su nešto posebno. U najgorem smislu te riječi. Yeezy je već dizajnirao čizme, i to one koje su unutar granica nosivog, i stvorile su određenu publiku koja ih kupuje, no izgleda da se s ovim modelom probijaju granice poznatog.

Ozbiljno sumjamo da je inspiracija za ove čizme potekla od raskida sa Kim. Podsjećaju ga na njenu osobnost ili nešto tako.

Model je spoj Yeezy Foam Runne modela tenisica (molimo vas da to guglate odmah) kao donjeg dijela i pufaste zimske jakne kao gornjeg dijela koji obavija potkoljenicu. Pufasti dio očita je inspiracija djelima Dingyun Zhanga. Cilj ove obuće je da se može nositi cijele godine jer su dijelovi odvojivi. Kao i kod Yeezy Foam Runnera svrha je lakoća nošenja, nešto između kroksica i tenisica, koliko mi shvaćamo modu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ding (@dingyun_zhang)

Jesu li to nove Uggsice?

Izgleda da će ovaj model ipak ostati rezerviran za ponekog umjetnika ili pjevača poput Justina Biebera koji je i snimljen u ovom čudu.

Ostaje vidjeti hoće li ovo postati cool ili ne. Ali stavljamo 100 kuna da neće.

Sličan pleteni model se sprema i Adidas je i službeno objavio njihov dolazak. Pasite oči na ovom čudu i zaboraviti ćete Uggsice brzo. U biti priželjkujemo povratak Uggsica nakon ovoga.

YZY KNIT RNR BT SULFUR
YZY KNIT RNR BT SULFUR

Piše: D. G.

Foto: Adidas Yeezy