Morat ćete se složiti s tvrdnjom da je gledanje filma na velikom platnu nešto potpuno drugačije od gledanja na laptopu kojeg ste podbočili knjigom. Osim slike, zvuk je daleko kvalitetniji i u kinu ne postoje situacije u kojima skupljate kokice s poda i pokušavate procijeniti da li bi trebali ustati i otići po još jedno pivo ili dotočiti hladne Coca Cole dok se laptop polako pregrijava i počinje trzati.

Kad smo kod gledanja filmova na velikom platnu evo 6 filmova koje baš treba otići pogledati u kino i doživjeti.

P. S. Mi smo si postavili realističan cilj i odlučili pogledati i recenzirati 3 filma do kraja godine, o jednom smo već pisali: Dune, a druga dva su James Bond: No Time To Die i Venom 2. Jedva čekamo!

The Many Saints of Newark

The Sopranos spinoff, moramo li išta dalje reći. Ekranizirane su formativne godine Tonyja Soprana, sasvim dovoljan razlog pogledati ovo barem jednom. Početna scena diže dlake na rukama.

James Bond: No Time To Die

Ovo se gleda bili vi fan ili ne Jamesa Bonda. Pogotovo jer je zadnji Craigov. Točka.

Eternals

Dugo nismo imali neku Marvelovu uspješnicu. Redateljica Chloe Zhao (Nomadland) priča priču o Eternalsima odnosno Vječnima koji su davno poslani na Zemlju da štite čovječanstvo od Devijanata (zaista zvuče kao zlikovci)

Ghostbusters: Afterlife

Nakon što se samohrana majka i dvoje djece presele u oronulu seosku kuću u Summervilleu u Oklahomi, pronalaze dokaze o ulozi svog djeda u originalnim Istjerivačima duhova i moraju koristiti njegovu opremu kako bi riješili sablasne probleme lokalaca.

Top Gun: Maverick

Ajoj, što ćemo s ovim. Opet ponovno pokretanje stare uspješnice (reboot). Maverick se vratio i bježi od mirovine, avionom.

Spider-man: No Way Home

Ovaj izgleda fantastično. nastavlja se na trenutak kada Spiderman izgubi anonimnost, i obrati se Doctor Strangeu za pomoć i njih dvoje pokušaju vratiti vrijeme.

Piše: D.G.

Foto: Photo by Donald Tong from Pexels