Stiže Avatar: The Way of Water, drugi nastavak legendarnog filma

Trinaest godina nakon što je Avatar postao film s najvećom zaradom svih vremena, James Cameron konačno je izbacio trailer za njegov nastavak, Avatar: The Way of Water (Avatar: Put vode kako su ga neki već preveli kod nas) koji bi trebao stići u kina 16. prosinca 2022. U foršpanu dobivamo novi pogled na Pandoru i nekoliko cutscena iz kojih ne možemo izvući previše zaključaka o radnji.

Trailer počinje s predstavljenjem Jakea Sullyja, koji je bio vrlo “zauzet” u godinama od posljednjeg filma – sada ima dijete sa svojom ljubavi, Neytiri (Zoe Saldana) i izgleda da su u svoju obitelj posvojili i dječaka (ljudskog).

Film opet izgleda epski što biste i očekivali, a CGI svijet izgleda savršeno, iako je, uz samo kratka pojavljivanja nevanzemaljaca na snimci, teško vidjeti kako će se uklopiti stvarni glumci i animacija.

Digla se velika halabuka oko nove tehnologije koju je Cameron razvio za snimanje vodenih scena. Iako je iz trailera teško procijeniti što ovu CGI vodu razlikuje od onoga što smo vidjeli prije mnogo godina u drugim filmovima (Finding Nemo i ostali blockbusteri), nesporno je lijepa. I željeli biste da to bude za silu novca koji je studio potrošio jer je budžet bio oko 250 milijuna američkih dolara.

Usporedno se snimanju Avatar 3, 4 i 5, ali o tome se ne zna puno.

Avatar je i dalje film s najvećom zaradom svih vremena na svjetskoj kino blagajnama s 2,84 milijarde dolara, ispred Disneyevih/Marvelovih Avengersa: Endgame (2,79 milijardi dolara) na drugom mjestu. 15. veljače 2022.