Nakon pojave na Gamescom-u 2021 i ulaska u Alpha i Beta fazu testiranja, sada je potvrđen i službeni datum izlaska

Rotterdam, Nizozemska – 9. Rujna 2021 – Pojavom Saint Kotar-a na Gamescomu 2021 i lansiranjem njegovih Alpha i Beta testova za Kickstarter backere, izdavač SOEDESCO i hrvatski razvojni studio Red Martyr Entertainment ponosni su na to koliko su daleko došli. Danas, SOEDESCO potvrđuje da će point & click psihološka horor detektivska avantura Saint Kotar biti dostupna od 28. listopada za PC na Steamu, Epic Games Storeu i GOG -u.

Teaser trailer: 

Saint Kotar je bio dio Gamescom-a 2021, godišnjem sajmu videoigara koji se prošli mjesec održao u virtualnom obliku. Od 25. kolovoza do 29. kolovoza, Saint Kotar bio je predstavljen na Indie Arena Booth Online, gdje su igrači mogli posjetiti virtualni štand kako bi saznali više o samoj igri.

Kao dio danih obećanja svojim Kickstarter podržavateljima, Red Martyr Entertainment također je pokrenuo Alpha i Beta testove igre čime su pojedinci dobili ekskluzivan pristup igri i da li svoj doprinos te mišljenje za konačnu verziju u dolasku.

O Saint Kotar-u
U ovoj psihološkoj detektivskoj igri baziranoj na priči i odlukama preuzimate uloge Benedeka i Nikolaya – dvojice pobožnih čovjeka u potrazi za nestalom djevojkom u drevnom mjestu naziva Sveti Kotar. Ondje nepoznata prisutnost lovi slabe i utječe na rituale štovanja đavla i vještičarstva. Dokazi ukazuju na to da je nestala djevojka umiješana u grozna ubojstva i okultno, ali što je istina? Jeste li i vi krivi za ono što se dogodilo?
Hoćete li sastaviti dijelove misterija i razotkriti istinu iza stoljetno strašne prisutnosti koja vreba and mjestom? Ili će vam ludilo postati sudbina?

Lista Feature-a
• Riješite misterij iza upletenosti djevojke u bizarne i morbidne rituale mjesta
• Prebacujte se između dvije stvarnosti kako bi došli do istine oko užasnih tajni mjesta
• Budite oprezni jer će vaši izbori utjecati na priču i gameplay
• Otkrijte skrivene lokacije i riješite sporedne zadatke kako bi otkrili cijelu priču