MINI je u posljednja dva desetljeća globalno prodao više od 5,1 milijuna automobila, a Velika Britanija im je najveće tržište, objavila je BMW grupacija.

David George, direktor MINI UK -a, rekao je: „Prodati više od milijun MINI -ja u samo 20 godina izuzetno je postignuće; svi smo izuzetno ponosni. Ovo postignuće svjedoči o fantastičnim automobilima koje smo za to vrijeme izgradili i lansirali, stalnoj ljubavi naših kupaca prema MINI -ju te snazi ​​i nepokolebljivoj predanosti naše maloprodajne mreže.

Budući da vidimo sve veću potražnju za našim modelima MINI Electric i MINI Countryman Plug-In Hybrid, koji čine gotovo petinu globalne prodaje elektrificiranih vozila, uzbuđeni smo vidjeti što nas čeka u sljedećih dvadeset godina dok prelazimo u potpuno električnu budućnost.”

MINI će svoj posljednji model s motorom s unutarnjim izgaranjem izbaciti 2025., a do 2027. udio potpuno električnih vozila u globalnoj prodaji MINI-a bit će najmanje 50 posto. Početkom 2030 -ih, MINI će biti prva marka BMW Grupe koja će biti potpuno električna.

BMW Grupacija

Sa svoja četiri brenda BMW, MINI, Rolls-Royce i BMW Motorrad, BMW Group je vodeći svjetski proizvođač automobila i motocikala, a pruža i vrhunske financijske usluge i usluge mobilnosti.

Godine 2020. BMW Grupacije je širom svijeta prodala više od 2,3 milijuna osobnih vozila i više od 169.000 motocikala. Dobit prije oporezivanja u financijskoj 2020. godini iznosila je 5,222 milijarde eura na prihod u iznosu od 98,990 milijardi eura. Od 31. prosinca 2020. BMW Group je imala 120.726 zaposlenih. (WOW!)

Piše: Dario Grbavac

Foto: BMW Group