Vrijeme je za rezanje kablovske vrpce

Svijet je 1983. godine bio zanimljivo mjesto. Blago rečeno.

Sukob SAD-a i SSSR-a bio je na vrhuncu i strah od nuklearne opasnosti bio je stvarnost velikog broja ljudi, već dovoljno istraumatiziranih Hladnim ratom.

Indija je osvojila svoj prvi naslov prvaka na Svjetskom kupu u kriketu. (Bravo, Indija!)

Na radiopostajama diljem svijeta, kao treći singl s najprodavanijeg albuma svih vremena (Thriller, očito), vrtjela se pjesma „Beat it“, kralja popa Michaela Jacksona.

U kina je došla, te publiku i kritičare oduševila, kriminalistička drama Briana de Palme „Lice s ožiljkom“, koja se danas smatra kultnim remek djelom filmske industrije.

Umro je Tennessee Williams, američki dramski pisac i dvostruki dobitnik Pulitzerove nagrade.

Koliko god značajni bili, nemoguće je veliku godinu kao što je bila 1983. svesti na svega par događaja. Nije fer. Također, nije fer niti ne spomenuti onaj koji se zbio na njenom samom početku, a koji je promijenio svijet zauvijek.

Te godine, 1. siječnja, rođen je Internet, sustav međusobno povezanih računalnih mreža. Kroz jedan klik miša, ljudima diljem svijeta omogućio je dotad nezamisliv način povezivanja, komunikacije i prijenosa informacija.

Danas je Internet dio inventara i pridruženi član obitelji čak 86 % hrvatskih kućanstava, prema nekim izvorima. Koristi se za, pa, sve. Za učenje i rad, za društvenu i profesionalnu komunikaciju, za opuštanje i zabavu. Kada vć pričamo o opuštanju i zabavi, upravo je internet osvježio i na iduću razinu odveo mnogima dragu aktivnost upravo te kategorije – gledanje TV programa.

Tako je, danas omiljeni televizijski sadržaj gledamo preko internet televizije, koja postaje sve popularniji i češći izbor korisnika te proširuje svoju publiku.

Zašto internet televizija?

Za početak, definirajmo pojam internet televizije. Jednostavno rečeno, to je emitiranje televizijskog sadržaja putem interneta.

Umjesto uobičajenih načina emitiranja TV programa kao što su kablovska ili satelitska televizija, korisniku se televizijski sadržaj isporučuje preko interneta. Dobar pružatelj usluga, kvalitetan paket programa i stabilna internet veza recept su za uživanje u ovom modernom načinu uživanja u televizijskom programu.

Zašto se odlučiti za ovaj vid televizije, pitate se. Dopustite da na to pitanje odgovorimo protupitanjem – zašto ne? Prednosti govore same za sebe.

Prednosti internet televizije

 • Nespretna antena

Ako s autorom ovih redaka dijelite godinu proizvodnje, sjećate se ove scene: osoba A iz vašeg kućanstva odlazi na prozor ili balkon te uz pomoć i navigaciju osobe B, koja je pred televizorom na kojem nema slike, namješta antenu. Uz čudo moderne tehnologije koje je internet televizija, takva sjećanja ostaju upravo to – samo sjećanja.

 • Kablovi spoticanja

Ima li išta gore od toga kad oko televizora, kao da iza njega živi beba Predator, vire kablovi i koji se, koliko god se trudili i savijali ih i sakrivali, uvijek vraćaju u početni položaj? Naravno da ima, ali za potrebe ovog teksta i razgovora nema. Ne postoji osoba kojoj kablovi ne idu na živce. Kablovi su napast. Pametnom dosta (kablova).

Dodatne mogućnosti

 • Gledanje na više uređaja

Osim na televizoru, program Internet televizije moguće je gledati i na ostalim uređajima koji podržavaju aplikacije za gledanje putem televizije kao što su računala, tableti i mobiteli. I to u isto vrijeme, što je najbolje od svega! Spletom okolnosti, to je i jedan od potencijalnih raspleta „Što ćemo gledati?“ situacije.

 • Bilo što, bilo kad

Niste u prilici pogledati željeni sadržaj live? Nema veze! Zahvaljujući opciji snimanja programa, imate luksuz gledanja programa uživo kad god želite. Nevjerojatno, znamo.

Nedostaci Internet televizije

 • Ništa bez interneta

Kao što samo ime usluge kaže, za gledanje Internet televizije potrebna je – pogađate! – internetska veza. I to ne bilo kakva veza, već ona brza poput Usaina Bolta i stabilna poput stola iz IKEA-e koji ste sami složili bez pomoći uputstva. Ok, možda malo stabilnija od tog.

Ukoliko jedan ili oba uvjeta izostanu, dogodit će se ono što najmanje želimo da se dogodi usred finala omiljene nam serije, iščekivanog sportskog dvoboja ili nečeg trećeg, što god to bilo, ne osuđujemo – zvuku i slici past će kvaliteta ili će doći do potpunog prekida emitiranja.

 • Toliko izbora

„Blagoslov je i prokletstvo osjećati sve tako jako“, mudro je rekao pjesnik David Jones. Uz doživljavanje osjećaja na dubok način, na popis stvari koje su u isto vrijeme blagoslov i prokletstvo dodali bi i previše izbora za gledanje.

Naročito kad je u direktnoj korelaciji s jednom antologijskom rečenicom.

Rečenicom toliko jednostavnom, rečenicom koja unosi sumnju u vezu, narušava odnose i u sekundi ljubavnike pretvara u neprijatelje. Najčešće je izgovorena usred osjećaja lažne sigurnosti dok smo najranjiviji – u kasnim poslijepodnevnim ili ranim večernjim satima u udobnosti kauča. U kombinaciji s daljinskim upravljačem opasna je poput potomka poskoka i riđovke.

„Što ćemo gledati?“

Previše bilo čega, čak i televizijskih programa i filmova, nije dobro.

Najbolje internet televizije

Sa željom da vam prezentiramo popis najboljih internet televizija dostupnih nam, krenuli smo u opsežno i duboko istraživanje. Rezultat tog istraživanja je ovaj popisčija populacija je jedna (brojevima: 1) stavka.

Koje su sve Internet televizije dostupne:

 • Televio (basic cijena 9,99 eur)
 • BTnet (najniža cijena 15,79 eur)
 • i još mnoge druge, ali najčešće u kombinaciji s Internet paketom (logično)

Iako se u moru danas dostupnih internet televizija nije bilo lako odlučiti koja je „ona prava“, na kraju dana i uzevši sve parametre u obzir, izbor je bio više nego lak i pao je na GONET.TV.

Dopustite da vam objasnimo zašto.

 • NAJNIŽA CIJENA NA TRŽIŠTU

S cijenama koje se kreću od 3.99 do 10.99 EUR, GONET.TV pristupačniji je od drugih pružatelja usluge Internet televizije poput npr. Telemacha, koji ćete platiti najmanje 30 EUR mjesečno.

>>>>>Možete ga prvo isprobati za 0,10 eura.  PROBAJ ZA 0,10 EURA

 • VELIK BROJ PROGRAMA

Istina je istina i od nje ne treba bježati. Sa svojih 39 kanala u MINI paketu i 121 kanalom u MAX paketu, GONET.TV je, kada uspoređujemo s ostalim providerima, u zlatnoj sredini. Ali, što kada bismo vam rekli da od tih 121 programa njih 100 je u HD-u? To je postotak od 83 %. Neloše, ako se nas pita.

 • NEOGRANIČENO I BESPLATNO SNIMANJE

Osim MINI paketa, koji nudi opciju snimanja 20 sadržaja, GONET.TV svojim korisnicima omogućuje neograničeno snimanje svega što im srce poželi. U usporedbi s televioTV ponudom, koja se kreće između 25 i 120 sati snimanja, to nam zvuči kao poprilično dobar deal.

 • VRAĆANJE SADRŽAJA 30 DANA UNATRAG

Priznajmo, život je dovoljno stresan kako je. Zadnje što nam treba, pogotovo kad se želimo opustiti, je informacija da nam je željeni TV sadržaj nedostupan jer je prošlo tri dana od njegovog emitiranja. S GONET.TV takvog stresa nema jer korisnici imaju mogućnost u 30 dana nakon emitiranja gledati najdražu emisiju, seriju ili film. Ili nešto četvrto, znate da ne osuđujemo.

 • NE ZAHTIJEVA VELIKU INTERNET BRZINU

O ovom smo pričali na početku, sjećate se? Usain Bolt, IKEA stol i potpuni raspad sistema? Za neometano gledanje programa GONET.TV ne traži puno, samo internet čija brzina je svega 3 MBps. Istina je što kažu, skromnost je vrlina.

Ukoliko vas naše temeljito istraživanje i uvjerljivi argumenti nisu uvjerili o izboru pružatelja usluge internet televizije, klikom na link možete se uvjeriti i sami.

 

Image by Freepik