2021. godine obilježava se 140. godišnjica od osnivanja Seiko-a i ponovno stvaranje druge serije King Seika, poznatog kao King Seiko KSK.

Nikad prije u povijesti tvrtke Seiko nije bilo razdoblja takve kreativnosti i dostignuća. Šezdesete su bile desetljeće važnog napretka kako u tehničkom tako i u dizajnerskom razvoju koji je postavio temelje budućem uspjehu ove tvrtke. 

Uz Grand Seiko, još je jedna serija posebno pokazala sposobnost tvrtke da stvara mehaničke satove s velikom točnošću. To je King Seiko koji je uz svoju preciznost nudio snažan, ali graciozan dizajn koji je simbolizirao visoku kvalitetu njegove izrade. 2021. godine obilježava se 140. godišnjica od osnivanja Seiko-a i ponovno stvaranje druge serije King Seika, poznatog kao King Seiko KSK.

Četiri godine nakon predstavljanja King Seika, druga serija poznata kao King Seiko KSK stvorena je 1965. Za razliku od nježnih zaobljenih kontura prve kreacije King Seika, kućište KSK bilo je zapanjujuće uglasto te je odisao suvremenošću. Njegove ravne površine i višeslojni kutovi hvataju svjetlost iz bilo kojeg kuta i daju satu novi i upečatljiv sjaj. 

Svojom vodonepropusnošću i s prepoznatljivim dizajnom, ubrzo je KSK postao vrlo traženim na japanskom brzorastućem tržištu ljubitelja satova.

Nova rekreacija vraća KSK iz 1965. u punom sjaju. Kombinacija ravnog brojčanika s fasetiranim indeksima i širokim, oštrim kazaljkama ponovno stvara profinjenu eleganciju originala. Oštre, podebljane fasetirane ušice imaju velike ravnine i kutove oštre kao britva, a Zaratsu poliranjem su dovedene do razine zrcala bez imalo distorzija.

Pokreće ga Seikov tanki automatski kalibar, 6L35

Iako je ponovna izrada u svim aspektima vjerna izvornom dizajnu, potpuno je nadograđena u tehnologiji, funkciji i obliku. Čak i uz automatsko pomicanje i dodavanje prozora za datum, novi sat zadržava tanak profil i samo je 0,5 mm deblji od izvornika, zahvaljujući tankoći Calibra 6L35. Kućište je nešto šire od originala, iznosi 38,1 mm, a kristal je safir u obliku kutije s protureflektirajućim premazom na unutarnjoj površini koji pruža visoku čitljivost iz bilo kojeg kuta. Trajnost kućišta poboljšava i izuzetno tvrda prevlaka koja sat štiti od ogrebotina.

Obnova King Seiko KSK bit će dostupna od siječnja 2021. u ograničenom izdanju od 3.000 komada u Seiko buticima i kod odabranih maloprodajnih partnera širom svijeta.

Približna preporučena maloprodajna cijena u Europi je 3.400 EUR