Izašao je prvi trailer za Tragediju Macbeth s Denzelom Washingtonom

Često se iznenadimo nesvakidašnjim izborima glavnih glumaca, a još više kada taj izbor bude uspješan. Hoće li se isto dogoditi sa remakeom Tragedije Macbeth? Glavnu ulogu ima Denzel Washington.

Što možemo vidjeti iz trailera

Znamo da je Joel Coen prvi put bez brata Coena uzeo režisersku palicu, što očekivati, ne znamo u potpunosti. Možemo vidjeti da je film napravljen u crno-bijeloj tehnici u 4:3 slici.

Washington interpretira Macbetha dok mu suprugu igra Francis McDormand, njih dvoje u kombinaciji osigurati će najvjerojatnije izvrsnu priredbu.

U kina dolazi 25. prosinca 2021.

Što Wikipedia kaže o Macbethu

Macbeth ili punim nazivom Tragedija Macbeth je najkrvavija tragedija Williama Shakespearea (1564.-1616.). Smatra se da je prvi put izvedena 1606. godine. Shakespeare ju je napisao početkom vladavine Jamesa I., koji je bio pokrovitelj Shakespeareove glumačke kompanije. Bazira se najviše na odnosu između pisca i vladara. Prvi put je objavljena u “Prvom Foliu” iz 1623. godine. Ovo je ujedno i Shakespeareova najkraća tragedija.

Hrabar škotski general Macbeth prima proročanstvo od tri vještice da će jednog dana postati kralj Škotske. Ambiciozan i potaknut od strane svoje žene, Macbeth ubija kralja Duncana i preuzima škotski tron. Nakon ubojstva, pun je osjećaja krivnje i paranoje. Prisiljen je da počini sve više i više ubojstava kako bi zaštitio sebe od neprijatelja i sumnje, te ubrzo postaje tiranski vladar. Krvoproliće i građanski rat ubrzo će odvesti Macbetha i damu Macbeth u sferu ludila i smrti.

Shakespeareovi motivi za stvaranje djela su Macbeth, kralj Škotske, Macduff i Duncan I., kralj Škotske iz Holinshedovih Kronika iz 1587. godine, povijest Engleske, Škotske i Irske, iako je radnja djela u velikoj mjeri razlikuje od stvarne povijesti Macbetha. Događaji u djelu su povezani sa sudjelovanjem Henryja Garneta u izdaji prahom iz 1605. godine.

 

Piše: Dario Grbavac

Foto: Youtube