“Cocaine Bear” je film o medvjedu na kokainu i to prema istinitom događaju

Universal Pictures je objavio prvi službeni trailer za film Cocaine Bear koji je inspiriran stvarnim događajima iz 1985.

Film je režirala Elizabeth Banks. Mračna je to komedija fokusirana na krznenog međeda koja proguta torbu punu kokaina nakon pada zrakoplova trgovca drogom. Divlja životinja nakon unosa veće količine kokaina postaje još divljija (ako postoji ta riječ) i kreće u ubilački pohod.

Foršpan je vrlo zanimljiv i odaje samo neke elemente filma.

Glumačka postava Cocaine Bear-a

Zvijezde filma su Kerri Russell, O’Shea Jackson Jr., Alden Ehrenreich, Matthew Rhys, Jesse Tyler Ferguson, Kristofer Hivju, Christian Convery, Brooklynn Prince, Margo Martindale i pokojni, veliki Ray Liotta u svojoj posljednjoj izvedbi — ekskluzivno će doći u kina 23. veljače 2023.

Film predstavlja Banksin treći redateljski pokušaj, budući da je glumačka veteranka režirala Pitch Perfect 2 iz 2015. i Charliejeve anđele iz 2019. Prije nego što je uskočio iza kamere, Banks se proslavila nastupima u filmskim hitovima kao što su The 40-Year-Old Virgin, The Hunger Games, Pitch Perfect, Zack i Miri Make a Porno i Role Models.

Tijekom eventa predstavljanja trailera koji je organizirao The Hollywood Reporter, Banks je objasnila vezu između svojih prethodnih projekata i ovog. “Svi moji filmovi do sada, uglavnom, govore o autsajderima, i bez obzira tko ste, ako sretnete medvjeda koji je napucan kokainom, vi ste autsajder u toj situaciji.” rekla je Banks. “A to predstavlja priliku samo za puno komedije i užitka.”

Sada u ulozi redateljice – Elizabeth Banks

Banks je uzela dodatnu inspiraciju iz filmova kao što su Ralje, ali i priča o odrastanju kao što je Stand by Me. “Volim horor, i volim krvoproliće, i volim horor-komediju, i volim Sama Raimija, i volim Johna Carpentera,” rekla je Banks. “Ovo se događa 1985. godine, pa sam osjetila da je ovo prava prilika za stvaranje hommagea nekima od tih vrsta filmova, ali da napravim nešto jedinstveno tonski jer je to također karakterno djelo.”

Banksici se kao producenti pridružuju redateljski dvojac Phil Lord i Christopher Miller, koji su poznati po radu na franšizama Jump Street, Into the Spider-Verse i Lego Movie. Na temelju dosadašnjih rezultata tima, čini se da je Cocaine Bear neće imati loš prijem.

Izvor: Youtube i Universal Pictures i Wikimedia Commons Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons