– Cuts, Whiskeys & Beers – Oliver’s brijačnica pravi je muški brlog!

Tko nije gledao film Barbershop ne zna što jedna brijačnica može biti – mjesto u kojem možeš reći što želiš, otvoreno i grubo se šaliti bez političke korektnosti ili jednostavno opušteno provesti prijepodne.

 

Brijačnice nisu američka hipster izmišljotina, one imaju kultno mjesto i u našoj kulturi, sjetite se brijačnice iz Velog Mista – Očalinka, Meštra, Duje i Netjaka.

Brijačnica je puno više od “frizerskog salona” 

Ustanovili smo da je brijačnica definitivno puno bolje mjesto za muškarce od “frizerskog salona”, u brijačnicu ulaziš znajući da se ne moraš ustezati niti malo i da ćeš se opustiti i izmijeniti koju rečenicu s dečkima, a kad uz šišanje ili brijanje možeš probati i neko kvalitetno piće, dobiješ Oliver’s brijačnicu.

Oliver’s! ~ Cuts, Whiskeys & Beers ~

Čim se otvorila pohitali smo intervjuirati ekipu. Evo što kažu.

1 . Kako se dogodila Oliver’s priča?

Oliver’s priča je prvenstveno zamišljena kao naziv ove stranice „Man Cave“, odnosno „muško“ mjesto za sređivanje, druženje i isprobavanje kvalitetnih viskija i craft piva sa domaće scene! Glavna misao vodilja ovog projekta je biti mjesto gdje si dođeš popraviti frizuru, bradu i kompletan dan.

Nakon posjeta raznih brijačnica po Zagrebu i van granica Lijepe Naše, shvatili smo kako su sve one ukalupljene u svojevrsni hippie đir koji je u jednu ruku odbojan za popriličan dio populacije. Zato smo došli na ideju da otvorimo brijačnicu sa ugodnim interijerom gdje se može čuti funk/soul glazba sa vinyla i gdje radi profesionalno osoblje.

Meštar pomade za bradu i brkove u Olivers brijačnici
Oliver’s brijačnica, Meštar pomade

Kad smo kod osoblja – iako mladi, naši barberi imaju puuuno utakmica u nogama. Od izuzetne usluge, s njima se možete i konzultirati oko načina šišanja, nošenja frizure, stila brade, proizvoda za njegu i održavanje ili bilo kakvih drugih nedoumica.

Uvidom u probleme sa naručivanjem, odlučili smo se za jedan organiziraniji i lakši način rezerviranja termina tako što se možeš naručiti online putem naše web stranice! Također, pri kraju svoje rezervacije možeš priložiti sliku željene frizure ili brade i na taj način izbjegneš poduže objašnjavanje ili bilo kakav nesporazum.

Odličan video o tome što se događa u Oliver’s-u nalazi se ispod!.

2. Što točno označava krilatica Cuts, Whiskeys and Beers? 

Označava „sveto trojstvo“ i tematiku naše brijačnice. Uz premium uslugu sređivanja frizure i brade imaš priliku probati razne viskije i craft pive u cijeni usluge. Svojim odlaskom si uređen, a svakim dolaskom u Oliver’s isprobavaš razne viskije i craft pive.

3. Postoji li neka frizura koja je trenutno veliki hit?

Evo super primjera koji je svježeg datuma – američki curling reprezentativac na zimskim Olimpijskim igrama je postao totalni hit zbog svoje „mulletice“ (kod nas poznate pod imenom fudbalerka). Iako smo bili sigurni da se ta frizura neće ponovno vraćati u trend, povijest nas je podsjetila da se ona iznova ponavlja… čak i kad je fudbalerka u pitanju 😊

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oliver’s (@olivers.brijacnica)

4. Što je trenutačno u rasporedu za smočiti brk?

Svaka 3 mjeseca će se rotirati 3 različita viskija i 3 različita craft piva kako bi prilikom svakog dolaska mogli probati nešto novo.

Trenutno od viskija u ponudi (u cijeni usluge) imamo sljedeće:

GLENFIDDICH 12 (single malt) – iako je Škotska poznata po svojim blendanim viskijima, ovaj viski prkosi i predstavlja najprodavaniji i najpopularniji Single Malt Scotch viski. Krase ga note kruške i hrasta (u čijim bačvama i odležava 12 godina)!

THE BALVENIE 14 CARIBBEAN CASK (single malt) – isprva odležavan u hrastovim bačvama kako bi na koncu napunjen u bačve u kojima je prethodno bio karipski rum gdje je pokupio voćne note i vaniliju!

GLENFIDDICH IPA – viski koji se savršeno uklapa u Oliver’s priču jer povezuje pivo i viski na način da je viski odležavao gotovo 3 mjeseca u bačvama u kojima su se prije nalazile craft pive (pale ale) susjedne pivovare. Ovo je eksperimentalni viski koji poprima voćne note!

Dok od craft pivica naredna 3 mjeseca imamo:

GRIF PALE ALE – aromatično pivo i pitko pivo zlatne boje, citrusnih nota i bogate pjene!

GRIF OATMEAL STOUT – kao što samo ime kaže, ovo pivo sadrži zobene pahuljice koje su dale bogatstvo i punoću okusa. Arome prženih sladova asociraju na kavu, čokoladu i karamelu!

VUKOVARSKO – svijetlo, lagano, pitko pivo. Napravljeno bez aditiva, sa puno ponosa!

5. Gdje se nalazite i kako do Vas?

Brijačnica Oliver’s je locirana na adresi Radnička cesta 80 u sklopu Zagreb Towera. Super je povezanost gdje god se nalazili u gradu Zagrebu i našim klijentima omogućavamo besplatan parking neposredno ispred brijačnice – ulaskom na rampu dobivate kartu koju poništavate nakon svoje usluge u brijačnici.

Za one koji dolaze autom, kako bi ostali maksimalno odgovorni – u ponudi imamo espresso!

Za višee posjetite Instagram profil Oliver’s brijačnice.

Za rezervaciju i FAQ trebate otići na službenu stranicu Oliver’s brijačnice.

Olivers brijačnica pomade Reuzel.

Intervjuirao: D. G.

Foto: privatna zbirka