Zašto sat iz Seiko 5 serije? Zbog kvalitete koju dobijete za nisku cijenu!

To nije samo jedan od najjeftinijih automatika na tržištu, već dolazi i s vlastitim mehanizmom koji je Seiko razvio: 7S26.

Ljubitelji mjerača vremena hvale ovu seriju zbog njegove pouzdanosti i cijene, kažu – boljeg je nemoguće pronaći. 

Za usporedbu, u većini automatskih satova po ovoj cijeni (ako ih uopće možete pronaći) smješteni su jeftini kineski mehanizmi.

Seiko 5 je dio horološke povijesti. Kada je izašao na scenu 1963. godine, bio je revolucionaran. Seiko je krenuo u izradu sata s pet atributa, po kojima je sat i dobio ime: samonamotavajući automatski pokret, vodootpornost, datum u jednom prozoru, udubljena krunica i izdržljiva futrola.

Više od 50 godina kasnije sat je i dalje omiljen onima koji traže spoj pouzdanosti, stila i cijene.

Petica pokriva cijeli niz “vrsta” satova s nešto drugačijim mehanizmima i stilovima, uključujući military, pilot, ali također i dress verzije, pa čak i diver sat.

Ova serija uključuje i Seikovu tehnologiju “čarobne poluge”, koja povećava učinkovitost namotavanja.

Koje su mane Seiko 5 satova?

  • Prvo, ne možete ga ručno navijati. Međutim, ni mnoge skupe satove također ne možete ručno navijati.
  • Drugo sat ima prilično malu rezervu. Često će sat čak i ugasiti preko noći, a ako ga se ne nosi cijeli dan, svaki dan, pouzdano će se ugasiti.
  • Treće, remenje koje dolazi s Peticom je užasno. Ali, i za to postoji rješenje, dobro remenje se može nabavljati povoljno na raznim inozemnim stranicama.

Dakle, ako želite dobar početnički sat sa Seiko 5 serijom ne možete pogriješiti. Seiko 5 serija zadovoljiti će i najtvrđe horološke snobove.