Kako uopće izabrati trimer za dlake u nosu

Dlake u nosu. Spašavaju dišni sustav od najpodlijih neprijatelja poput prašine i drugih neprijateljskih čestica, ali kada se previše rascvjetaju, pretvaraju onoga tko ih nosi u neurednog starčeka.

Tko je izumio trimer za dlake u nosu?

Trimer za dlake u nosu izumio je 1859. dr. Jefferson Entwistle iz Kennebunkporta, botaničar po struci i brijač po noći. Njegov najraniji model pokretao je mijeh na nožni pogon. Korisnik bi stao na mijeh dok bi podrezivao, a zrak bi vrtio lopaticu u obliku propelera, koju bi korisnik nježno prislonio na područje nosnica. Mehanizam, notorno nestabilan, nestao je iz upotrebe nakon niza nesreća i nekoliko sudskih sporova.
Trimer za dlake u nosu
Trimer za dlake u nosu

Danas su nam u ponudi trimeri za dlake u nosu i ušima s raznim nastavcima i raznih razina kvalitete. Budimo realni, trimer za dlačice nije uređaj koji iziskuje kompliciranu tehnologiju i skupe teško dostupne materijale, no činjenica je da ćete takav uređaj koristiti često pa vam treba kvalitetno napravljen uređaj.

Jednom kad vam dlačice počnu provirivati skoro do brkova i krenete ih podrezivati one će u vašem nosu prijaviti prebivalište i nećete ih se nikad moći riješiti. Zato je potrebno odabrati dobar šišač koji ćete lako održavati i koji će trajati dugo.

Osnovne informacije oko trimera za nosne dlačice

Mnogi se od vas pitaju da li je korištenje takvog uređaja sigurno. Neću li se porezati jer je nos tako delikatno područje – često je pitanje za domaćina nosnih dlačica? Korištenje trimera za dlake u nosu je u većini slučajeva 100 % sigurno i većina njih je napravljena tako da vas uopće ne može ozlijediti, ako ih koristite prema uputama. Glava šišača je kružna tako da uhvati svaku dlaku, a ne dira nos. Vidi sliku niže.

Glava trimera za dlake u nosu
Glava trimera za dlake u nosu

Česta pitanja oko odabira trimera za dlačice u nosu i ušima.

Hoću li se riješiti dlaka zauvijek nakon jednog šišanja? Ne. Dlake u nosu rastu stalno i sve jače što ste stariji.

Na što moram paziti dok kupujem trimer za dlake u nosu (i ušima)? Ako ste početnik u kultiviranju nosnih dlaka preporučujemo da odaberete šišač s kružnom glavom da se ne ozlijedite. Još je bitno odabrati vodootpornu verziju obzirom da u kupaonici uvijek ima vode u blizini i ne želite kupovati novi ako vam padne u umivaonik.


Neki modeli koje smo izabrali za lakšu odluku

1. BaByliss For Men E650E

For Men E650E trimer za dlačice u nosu
For Men E650E trimer za dlačice u nosu

Pristupačan po cijeni jer košta nešto malo više od 100 kuna, a dolazi i s nastavkom za podrezivanje obrva. Vidi cijenu.

+ cijena

– nije vodootporan, nema dodatak za obrve


2. Philips Series 3000 NT3650/16

Philips Series 3000 NT3650/16 trimer za dlačice u nosu i ušima
Philips Series 3000 NT3650/16 trimer za dlačice u nosu i ušima

Za nešto malo višu cijenu od prethodnog trimera, Philipsov trimer je vodootporan što znači da se može koristiti čak i pod tušem. VIDI CIJENU OVDJE.

+ vodootporan, može raditi i na suhom i na mokrom

– nije punjiv, pogoni ga 1 AA baterija


3. BEURER HR 2000

BEURER HR 2000 trimer za dlačice u nosu
BEURER HR 2000 trimer za dlačice u nosu

Najskuplji od sva tri prikazana ovdje. Oko 200 kuna. Izabrali smo ga zbog toga što ga proizvodi Beurer koji inače proizvodi profesionalnu brijačku opremu što garantira kvalitetu.

+ vodootporan

– puni se na baterije

Piše: DG

Foto: Flickr, Notino.hr